Nova bruka srbijanskog nogometa: Senegalac u suzama pokazivao na "navijača", nije mogao doći sebi

Očekuje se žestoka kazna

Nova bruka srbijanskog nogometa: Senegalac u suzama pokazivao na "navijača", nije mogao doći sebi

Samir Mlaćo

Srbijanski nogomet sinoć je doživio još jedan bolan udarac. Čukarički je u okviru grupne faze Konferencijske lige ugostio Fiorentinu, gosti su slavili 1:0, ali meč je obilježio jedan sramotan detalj.

Naime, sredinom prvog poluvremena na stadionu u Leskovcu sa tribina su se čuli rasistički povici ka fudbaleru domaćeg tima Ibrahimu Ndiayeu.

Ndiaye je tako bio meta navijača koji se nije mogao suzdržati u svojim uvredama, a nogometaš iz Senegala u suzama je sve ispratio.

Prosto nije mogao da vjeruje šta proživljava, te nije mogao ni izvesti aut. Okrenuo se ka navijaču i rukama pokazivao ka njemu, a brzo je dotrčao i glavni sudija Robert Schroder.

Pokušao je smiriti internacionalca iz Senegala, a zatim se sa razglasa čuo oficijalni spiker meča.

Oglasi

On je kazao da će meč biti prekinuti ukoliko se ne prestane sa uvredama, ali obezbjeđenje je brzo reagovalo.

Navedeni "navijač" je odstranjen sa stadiona i biće zanimljivo vidjeti kakva kazna ga očekuje.

Na pomolu velika kazna za klub iz Srbije

Sigurno da će za Čukarički biti najbolnija ona UEFA-e koja je rigorozna po ovom pitanju. Srbijanski tim će sigurno platiti veliku novčanu kaznu, a postoji mogućnost i zatvaranja stadiona za naredni domaći evropski meč.

Ovaj Senegalac je u srbijanski nogomet stigao još 2012. godine te sigurno se nije nadao da će sada doživjeti ove zaista sramotne povike.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U Srbiji je najprije obukao dres Napredka, a zatim je nastupao i u Belgiji te Sudanu.

Kada je sudbina Čukaričkog u Evropi u pitanju, u navedenoj grupi Fiorentina ima osam bodova, dok su Ferencvaroš i Genk na šest. Čukarički je bez bodova i završio je svoju evropsku avanturu, odnosno bez rezultatskog imperativa je do kraja grupne faze.

Top Komentari

AlphaStrong
Šta očekivati drugo od njih. Ništa im nije sveto. Fujj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti