Ova lopta na krovu stadiona je apsolutni hit na društvenim mrežama

Jedinstvena situacija

Ova lopta na krovu stadiona je apsolutni hit na društvenim mrežama

Midhat Šljivak

Luton je napravio veliko iznenađenje u 18. kolu engleske Premier lige pobjedom nad Newcastleom od 1:0. Jedini gol postigao je Andros Townsend koji je dio i priče s loptom koju je poslao daleko iznad tribina i o kojoj se priča na društvenim mrežama.

Zanimljiva scena dešavala se na stadionu Kenilworth Road u Lutonu, gdje je domaći tim u 18. kolu Premier lige savladao favorizovani Newcastle s 1:0.

U 11. minuti meča Andros Townsend šutirao je prema golu gostujućeg tima, no bio je izuzetno neprecizan, pa je lopta otišla daleko iznad gola i završila je na krovu Kenilworth Roada.

Kamera ju je ubrzo pronašla, uslijedio je njen pad kroz otvoreni prostor na krovu i otišla je u nepoznato. Ova scena izazvala je veliku pažnju na društvenim mrežama.

"To je naš sistem 3000 koji služi za vraćanje lopti", jedan je od komentara, a za mnoge navijače je ovo nostalgija iz starih dana.

"Stari ljepotan od stadiona", riječi su navijača Lutona na društvenim mrežama.

Oglasi

Treba svakako istaći da je Kenilworth Road, poznatiji kao The Kenny ili Stara cura, uvjerljivo najmanji u Premiershipu s kapacitetom od 11.500 sjedećih mjesta.

Na njemu se utakmice igraju još od 1905. godine, a nalazi se 1.6 kilometara od samog centra grada.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači Lutona izuzetno su povezani s ovim stadionom. Ovakve scene se ne mogu više nigdje vidjeti osim kod njih jer se radi o zaista posebnom terenu u Premiershipu.

Luton je uz veliku podršku danas uspio savladati Newcastle s 1:0. Andros Townsend je postigao jedini gol i svom timu je donio 12. bod ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti