Bodrili su svoj klub, a onda čuli sirenu s trajekta i trčeći počeli napuštati stadion u 75. minuti

Nesvakidašnja situacija na meču u Francuskoj

Bodrili su svoj klub, a onda čuli sirenu s trajekta i trčeći počeli napuštati stadion u 75. minuti

E. Čaušević

Fudbaleri Lyona večeras su u gostima pobijedili Ajaccio sa 2:0 u okviru 20. kola francuske Ligue 1, ali su se u centru pažnje ove utakmice našli navijači gostujućeg kluba koji su zbog nevjerovatnog razloga morali napustiti stadion 15 minuta prije završetka utakmice.

Lyon je uspio konačno da prekine lošu seriju i nakon tri utakmice konačno dođe do pobjede u domaćem prvenstvu.

Gosti iz Lyona pobijedili su večeras Ajaccio sa 2:0, a golove za tri boda postigli su Lepenant i Lacazette.

Međutim, u centru pažnje večerašnje utakmice našli su se navijači Lyona koji su doputovali na Korziku kako bi bodrili svoj klub, ali svima je bilo čudno kada su prije završetka utakmice počeli napuštati stadion.

Na prvu se činilo da navijači Lyona zbog nekog protesta ranije napuštaju tribinu iako njihov klub vodi sa 2:0, ali ubrzo nakon toga stiglo je objašnjenje zbog čega oni nisu mogli da isprate utakmicu do samog kraja.

Naime, navijači Lyona bili su primorani da 15 minuta prije kraja brže bolje napuste stadion kako bi se mogli vratiti kući jer je posljednji trajekt s Korzike ka obali Francuske išao prije nego što je meč završen.

Oglasi

Zbog toga su navijači Lyona morali da napuste stadion iako utakmica nije završena jer nisu htjeli rizikovati da propuste posljednji trajekt čime bi bilo primorani da provedu noć u Ajacciou.

Na njihovu sreću luka iz koje kreće trajekt nalazi se odmah pored stadiona Francois-Coty zbog čega su mogli vidjeti kada je trajekt stigao i kada je bilo krajnje vrijeme da napuste tribinu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Domaći navijači su sve to ispratili s provokacijama i dobacivanjem, ali na kraju sigurno da su navijači Lyona sretni i zadovoljni napustili stadion jer je njihov klub uspio da dođe do pobjede i nova tri boda.

Lyon je trenutno tek na devetom mjestu Ligue 1 sa 28 bodova, dok je Ajaccio na 18. mjestu sa svega 15 bodova i jasno je da će se do kraja sezone boriti za opstanak u društvu najboljih.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi