Lyon želi da otjera svoju zvijezdu nakon samo dva kola u novoj sezoni

Marcelo razočarao

Lyon želi da otjera svoju zvijezdu nakon samo dva kola u novoj sezoni

Edmir Škorić

Prema Foot Mercatu, Brazilac Marcelo napustit će Lyon.

Nakon katastrofalnog učinka 34-godišnjeg defanzivca u porazu protiv Angersa (0:3), klub s njim pregovara o raskidu ugovora sporazumno.

Pod vodstvom novog trenera Petera Bosza, Lyon je očajno počeo sezonu. Prvo je remizirao s Brestom 1:1 kod kuće, a potom je doživio težak poraz od Angersa (0:3).

Postoje mnoge indicije da će prva žrtva biti Lyonov iskusni bek Marcelo, koji je nakon meča s Angersom dobio najgoru moguću ocjenu i smatraju ga glavnim krvicem za težak poraz.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je još u martu potpisao novi ugovor s Lyonom do ljeta 2023. godine, a sada Lyon nastoji na sve načine da sporazumno raskine ugovor s igračem i da on potraži novi tim.

Marcelo je u dresu sedmostrukog prvaka Francuske proveo četiri sezone i odigrao je 167 zvaničnih utakmica, te je postigao osam golova. S klubom je igrao polufinale Lige prvaka prije dvije sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi