Ma kakva penzija?! Damjanović našao novi klub i otkrio tajnu dugovječnosti

U 39. godini i dalje aktivan

Ma kakva penzija?! Damjanović našao novi klub i otkrio tajnu dugovječnosti

U 39. je godini, svi njegovi bivši saigrači već su odavno u mirovini, ali on se još ne da. Dario Damjanović bez fudbala jednostavno ne može.

Iako je nedavno pokrenuo akademiju u Modriči kroz koju svoje znanje želi prenijeti na mlađe naraštaje, Damjanović je odlučio da ostane u fudbalu i kao igrač, pa je prije nekoliko dana debitovao za svoj novi klub - NK Odžak 102.

"Zar je to isti onaj Damjanović koji je igrao s Džekom, Spahićem...?", pitala se publika u Odžaku dok je ovaj defanzivac na utakmici protiv Sloge iz Pruda (3:2) oduševljavao svojom igrom i dugim pasovima.

Amaterski je to nivo, novca nema... Da ponovo obuje kopačke presudila je isključivo ljubav prema fudbalu.

"Kada sam posljednji put davao intervju, govorio sam: 'Odigrat ću još ovu sezonu i to je to'. Evo, prođoše mjeseci, a ja promijeni i klub. Čitav život sam u tom fudbalu, volim to, teško je odjednom samo prestati. Iznenadio sam i sam sebe. Do prije deset godina nisam mogao ni slutiti da ću u ovim godinama biti fudbaler", priča raspoloženi Damjanović za SportSport.ba, pa dodaje:

"Imao sam i boljih ponuda, bilo je nekih razgovora, ali nema mi smisla u ovim godinama za neki sitan novac putovati negdje dalje i slično. Ovdje se ni ne igra za novac, više je to iz ljubavi..."

Za dugovječnost je zaslužan profesionalan pristup fudbalu.

"Kroz karijeru nisam bio cvjećka, ali red je postojao. Kada je sezona u toku, kada su pripreme, onda se znalo kako se radi, kako se hrani... Mislim da je u tome tajna."

Vjerovao je da će Borac Šamac biti posljednji klub u njegovoj karijeri, ali...

"Došao sam u Šamac s namjerom da završim karijeru, ali tamo sam se susreo s nekim ružnim stvarima o kojima neću ni da govorim. Jednostavno nisam našao svoj mir u tom klubu i sve to je kulminiralo da na kraju nastavim s karijerom. U međuvremenu trener s kojim radim u akademiji je preuzeo NK Odžak 102, pozvao me da dođem i nisam se uopšte mnogo dvoumio. Svidjela mi se sredina, ljudi u klubu su korektni, tako da vjerujem da ću biti od pomoći."

Dotakao se i samih klupskih ambicija.

"Prošle godine NK Odžak 102 je ostao u ligi zahvaljujući drugom klubu koji nije ušao u viši rang. Ambicije su da se stabilizujemo, da više ne strepimo i ne zavisimo od drugih, a po onome što sam dosad vidio, vjerujem kako ćemo u tome i uspjeti", istakao je Damjanović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Promijenio je Damjanović više od deset kluba u karijeri. Najznačajnije minute odigrao je u dresu Hajduka, Lucha, Kaiserslauterna, iskustvo je to koje ne zaboravlja. Naravno tu je i 17 odigranih utakmica u dresu "zmajeva"...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti