Ten Hag i Klopp u žestokoj borbi za potpis prvaka svijeta

Gdje će nastaviti karijeru sjajni fudbaler

Ten Hag i Klopp u žestokoj borbi za potpis prvaka svijeta

Esmer Oštraković

Liverpool i Manchester United ove sezone nemaju baš onakve rezultate kakve su očekivali navijači ovih klubova.

Manchester United je nešto bolji od Liverpoola tokom sezone, te se nalaze na trećem mjestu i bore se za nastup u Ligi prvaka.

Naravno borba za Ligu prvaka je jako teška ove sezone, a nakon užasnih rezultata Liverpoola i oni su se na neki način priključili toj borbi.

Ekipa Manchester Uniteda ima 59. bodova, dok je Liverpool sedmi na tabeli sa 50 bodova i jako je teško očekivati da će izboriti Ligu prvaka.

Ipak, ono što se može očekivati jeste veliki broj dobrih pojačanja za obje ekipe, a posebno se tu misli na Liverpool.

Jedan fudbaler zapao je za oko obojici trenera, a radi se o sjajnom fudbaleru Brightona koji je osvajač Svjetskog prvenstva sa Argentinom, Mac Allisteru.

"Liverpool i Manchester žele Alexisa Mac Allistera. Liverpool se dosta više raspitivao o ovom fudbaleru", tvrde inostrani mediji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor Mac Allistera s Brightonom ističe 2025. godine, pa će ovaj tim biti u dobroj poziciji u pregovorima i sigurno naplatiti lijepu sumu na ime obeštećenja, no ostaje da se vidi koliko će tražiti i koliko će zainteresovani timovi moći i htjeti ponuditi.

Ovaj 24-godišnji veznjak je karijeru počeo u Argentinos Juniorsima, odakle je u januaru 2019. godine prešao u Brighton za osam miliona eura, a godinu dana je zatim bio na posudbi u Boci Juniors.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi