Srbima održao fudbalski čas na Marakani, a sada svi pričaju o onome što je sinoć napravio

Dominik Szoboszlai u sjajnoj formi

Srbima održao fudbalski čas na Marakani, a sada svi pričaju o onome što je sinoć napravio

Endin Čaušević

Reprezentacija Mađarske nakon velike pobjede u Beogradu protiv Srbije sinoć je odigrala prijateljski meč protiv Češke, a glavna tema ponovo je bio nevjerovatni Dominik Szoboszlai koji je zadivio fudbalski svijet svojim potezom.

Mađari su u Beogradu slavili sa 2:1 protiv Srbije koja je imala ulogu favorita u komšijskom derbiju, no na kraju su gosti odigrali fantastičan meč i zasluženo s tri boda napustili stadion Marakana.

Posebno je briljirao Dominik Szoboszlai koji je održao fudbalski čas igračima Srbije, te je pokazao da ga Liverpool nije bez razloga doveo ovog ljeta iz Leipziga.

Nakon pobjede protiv Orlova ekipa Mađarske igrala je sinoć prijateljsku utakmicu protiv Češke, a rezultat je bio na kraju 1:1.

Ponovo se u centru pažnje našao Szoboszlai koji je bio među najboljim na terenu. Odigrao je cijelu utakmicu, a o jednom njegovom potezu bruji fudbalska javnost.

Oglasi

Sve se dešavalo na samom početku sinoćnje utakmice između Mađarske i Češke, a u petoj minuti Szoboszlai je napravio potez koji je sve oduševio i postao glavna tema na društvenim mrežama.

Veznjak reprezentacije Mađarske je iz svog kaznenog prostora poslao nevjerovatnu dugu loptu za saigrača koji je od njega bio udaljen čak 80 metara, no za Szoboszlaija to uopšte nije bio problem.

Ovaj potez posebno je oduševio navijače Liverpoola koji su svjesni da su ovog ljeta dobili sjajno pojačanje, a Mađar je to najbolje demonstrirao na mečevima protiv Srbije i Češke.

Inače, Mađarska je u sinoćnjem meču povela u 52. minuti kada je Sallai pogodio za 1:0, ali samo 11 minuta kasnije Jurecka trese mrežu domaćeg tima i postavlja konačnih 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi