Maestralni De Bruyne: Riskirali smo, ali ovo je bilo perfektno
Foto: EPA

Reprezentativac Belgije

Maestralni De Bruyne: Riskirali smo, ali ovo je bilo perfektno

Midhat Šljivak

Kevin De Bruyne postigao je večeras spektakularan gol u pobjedi Belgije nad Brazilom (2:1) u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Crveni đavoli su odigrali sjajan meč i na kraju zasluženo idu  među četiri najbolje selekcije svijeta, a De Bruyne je itekako sretan nakon uspjeha.

Ističe kako je ovo bio veliki izazov za njegovu selekciju jer je Brazil napadačka mašina.

"Ovo je bio veliki izazov za nas. Brazil je napadački strašan tim, ali mi smo odigrali perfektan meč, posebno u prvom poluvremenu. Riskirali smo sa novom formacijom, stvorili su nam nekoliko dobrih šansi, ali znali smo se odbraniti", istakao je fantastični veznjak Belgije, te je dodao:

"Učinili smo sve da pobijedimo. Na kakav način smo došli do nje, to nije bitno".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Belgija će u polufinalu u utorak igrati protiv Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi