Maestralni Higuain za šest minuta Juventusu donio preokret, Pjanić asistirao

Stara dama ostaje lider

Maestralni Higuain za šest minuta Juventusu donio preokret, Pjanić asistirao

E. Škorić

Juventus je u 13. kolu italijanske Serije A, na gostovanju u Bergamu kod Atalante, uz dosta poteškoća slavio s 3:1.

Juventus je bio u problemima bez Cristiana Ronalda, gubio je do 74. minute, no Gonzalo Higuain je s dva pogotka obradovao Maurizija Sarrija i sve u Torinu.

Inače, Atalanta je mogla do vodstva još u 18. minuti, ali je Barrow promašio penal, da bi ipak u 56. minuti golom Gosensa domaćin došao do prednosti.

Juventus je silovito krenuo naprijed, rizikovao i drugi pogodak iz kontri, ali je Higuain nakon lijepe akcije i asistencije Miralema Pjanića u 74. minuti izjednačio na 1:1, a samo šest minuta kasnije postigao je novi gol za pobjedu Stare dame.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Staroj dami je tri boda ovjerio Dybala golom u nadoknadi. Nakon dva gola, Higuain je upisao i asistenciju, pa je bez dileme igrač odluke i utakmice večeras u Bergamu.

Juventus će ostati lider nakon 13 kola jer ima 35 bodova, četiri više od drugoplasiranog Intera kojem večeras slijedi teško gostovanje u Torinu. Atalanta je pala na šesto mjesto s 22 boda i već četiri utakmice ne zna za pobjedu u Seriji A.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi