Mafija mu ubila oca, a za italijanskog playboyja fudbal je bio jedini izlaz iz svijeta kriminala

Marco Borriello živi svoj san

Mafija mu ubila oca, a za italijanskog playboyja fudbal je bio jedini izlaz iz svijeta kriminala

E. Čaušević

Iskusni italijanski napadač Marco Borriello prije nekoliko dana iznenadio je fudbalsku javnost odlukom da karijeru nastavi u trećem rangu španskog fudbala jer je potpisao ugovor s Ibizom.

Borriello je napustio SPAL ovog ljeta jer se posvađao s predsjednikom kluba, a iako je imao ponude klubova iz Serije A na kraju je donio odluku da potpiše za Ibizu. Iskusnom napadaču se očito svidio projekat Ibize koja želi da se domogne La Lige, a uz to poručio je da će sada stalno biti na ljetovanju na predivnoj Ibizi.

Naravno, Borriello je poznatu u javnosti kao italijanski playboy u svijetu fudbala. Promijenio je dosta žena u svom životu, ali nema namjeru još uvijek da se "smiri".

"Spavao sam s mnogo žena. Sjećam se da sam izgubio nevinost kada sam imao 16 godina i mogu samo da kažem da je tu noć više žena bilo u akciji sa mnom", počeo je Borriello svoju priču.

Međutim, njegova životna priča nije bila tako jednostavna jer je ostao bez oca kada je imao deset godina.

"Taj dan je bio užasan za moju porodicu. Mafija je ubila mog oca, a ja sam tada imao deset godina. Jednom mafijašu je posudio novac i on mu nije htio vratiti. Kada je tražio novac on ga je ubio. Samo da znate da je to bio Pasquale Centore bivši gradonačelnic Casertana. Mene je fudbal spasio i pomogao mi da se lakše nosim sa svim tim. Majka je odgojila mene i dva brata i borila se svim silama za nas", rekao je Borriello kojem odrastanje u siromaštvu nije baš nešto o čemu voli da priča.

"Uh, živjeli smo u San Giovanni Teducciju na jugu Italije koji je bio jako siromašan. To je bilo leglo kriminalaca i gangstera. Moje odrastanje nije bilo baš najljepše, ali nije bilo ni toliko očajno. Ipak, sretan sam što sam uz fudbal izvukao svoju porodicu iz svega toga", zaključio je novi napadač Ibize na kojeg je to 15. klub u karijeri.

Promo

Top Komentari

Mama
playboyja playboYJa jebem vam učiteljicu nepismenu
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi