Marco Borriello zvanično predstavljen u španskom trećeligašu

Italijan karijeru nastavlja u Ibizi

Marco Borriello zvanično predstavljen u španskom trećeligašu · Zvanično

Nekadašnji napadač Juventusa, Milana i Rome Marco Borriello je finalizovao svoj iznenađujući transfer u redove ambicioznog španskog trećeligaša, Ibize.

Još ranije ove sedmice je nagoviješteno da bi Borriello trebao stići u Ibizu, a danas je ovoj klub i zvanično saopštio da je iskusni italijanski napadač novo pojačanje ekipe.

Borriello je u Ibizu stigao nakon napuštanja SPAL-a i tako je ovaj 36-godišnjak nastavio svoju "nomadsku" karijeru. Iskusni Italijan je svoj fudbalski put počeo u omladisnkom pogonu Milana, da bi kasnije i zaigrao za prvi tim Rossonera, a nakon toga su uslijedile epozode u Trevisu, Empoliju, Triestini, Reggini, Sampdoriji, Genoi, Romi, Juventusu, West Hamu, Carpiju, Atalanti, Cagliariju i SPAL-u.

Kada je u pitanju Ibiza, čini se da ovaj klub ima velike planove, a špekuliše se da Španci namjeravaju u svoje redove dovesti još jednog italijanskog veterana i to Antonija Cassana koji je već neko vrijeme bez angažmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi