Prije sedam godina smo gledali najluđu utakmicu ikad: Edin Džeko, pa Sergio Aguero za historiju!

13. maj je dan za pamćenje na Etihadu

Prije sedam godina smo gledali najluđu utakmicu ikad: Edin Džeko, pa Sergio Aguero za historiju!

E. Čaušević

Manchester City jučer je odbranio titulu prvaka Engleske pobjedom u gostima protiv Brightona (4:1) u posljednjem kolu Premiershipa.

Građani su u nevjerovatnoj borbi s Liverpoolom uspjeli da dođu do odbrane titule prvaka i na taj način zaključe fantastičnu sezonu koju smo gledali u engleskom Premiershipu.

Nakon jučerašnje proslave titule prvaka danas se Manchester City prisjetio i vjerovatno najluđe utakmice u historiji kluba. Tada su 13. maja 2012. godine na Etihadu igrali City i QPR, a Građanima je također trebala pobjeda za titulu.

QPR je do sudijske nadoknade vodio sa 2:1 i činilo se da titule ide u crveni dio Manchestera, ali od toga nije bilo ništa. Na scenu su stupili Edin Džeko i Sergio Aguero koji su svojim golovima donijeli nevjerovatan preokret i titulu prvaka Cityju.

Manchester City se prisjetio ove utakmice koju će sigurno pamtiti zauvijek. U videoprilogu ispod pogledajte kakvu dramu smo gledali na današnji dan prije sedam godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
Sedam godina, sedam dana, tu je to hahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi