Navijači u nevjerici: Stigla ponuda za Maguirea, Manchester United je odbio

Svi su se nadali da će ga prodati

Navijači u nevjerici: Stigla ponuda za Maguirea, Manchester United je odbio

E. Oštraković

Navijači Manchester Uniteda već dugo sanjaju dan kada će njihov klub napustiti reprezentativac Engleske, Harry Maguire, a odlična šansa za to otvorila se baš ovog mjeseca.

Maguire je nezadovoljan trenutnim statusom u klubu jer nema previše prostora za igru, te se očekivalo da će napustiti Manchester United.

Sa ponudom se pojavila ekipa West Hama koja je htjela dovesti Maguirea na posudbu do kraja sezone, ali od toga neće biti ništa.

Erik ten Hag odlučio je da su mu prvi štoperi Raphael Varane i Lisandro Martinez, a Maguire nije čak ni treći štoper.

Naime, Luke Shaw je dobio priliku da igra na poziciji štopera u posljednje vrijeme i tu šansu je iskoristio jako dobro.

Pred West Hamom je žestoka borba za opstanak i Moyes smatra da mu je upravo u tome mogao pomoći trenutni igrač Manchester Uniteda, Harry Maguire.

Oglasi

Ipak, sreću će morati potražiti negdje drugo jer je Ten Hag odlučio da iz nekog razloga ostavi Maguirea u klubu.

Kao razlog spominju se kup utakmice u kojima bi Maguire trebao igrati kako bi odmorio standardne prvotimce, te će u klubu ostati do kraja sezone.

Ove sezone je Maguire upisao petnaest nastupa u dresu Manchester Uniteda, a li je od tih petnaest samo sedam započeo od prve minute.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači Manchester Uniteda nisu zadovoljni ovim razvojem situacije jer su se nadali da će ovaj fudbaler biti prodat saada kada je ponuda stigla.

Ipak, odluka je drugačija, te će ga morati gledati u dresu svog kluba još nekoliko mjeseci.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi