Maharafa Tandina otišao na posudbu u makedonski FK Shkupi

Napustio Mladost

Maharafa Tandina otišao na posudbu u makedonski FK Shkupi · Zvanično

Krilni fudbaler iz Malija Maharafa Tandina napustio je ekipu Mladost Doboj Kakanj. 

Tandina se nije pojavio na prozivci ovog kluba pred početak drugog dijela sezone i bilo je jasno da će napustiti klub.

Na kraju je završio na posudbi i to u makedonskom Shkupiju. Radi se o ekipi koja se takmiči u 1. ligi Makedonije i trenutno se nalazi na 5. poziciji.

Kada je riječ o Tandini, on je u Mladost stigao prije tačno godinu dana iz slovenskog Simer Sampiona, a u prvom dijelu ove sezone je skupio 11 nastupa za ekipu iz Doboja kod Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost već napustilo nekoliko fudbalera

Klub su već napustili Lamin Diallo, Dalibor Pandža, Darko Mišić, Ajdin i Abid Mujagić, a rubrika odlasci u dobojskom premijerligašu očito još nije zaključena. Najavljena su i pojačanja, budući da će biti potrebno naći zamjenu za Mujagića, ali i poduplati određene pozicije u ekipi.

Mladost će veći dio priprema obaviti u Kaknju i Visokom i to do 27. januara, kada je planiran odlazak na četrnaestodnevne pripreme u Antaliju, već sada stalnu bazu. U planu je odigravanje četiri kontrolna susreta u Turskoj, a već je dogovoren susret s beogradskim Partizanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi