Mahir Karić završio epizodu na Filipinama
Karić je na Filipinama proveo pet mjeseci, a u klubu Ceres-Negros FC ga je trenirao bivši igrač FK Sarajevo Risto Vidaković

Iskusni napadač od danas slobodan igrač

Mahir Karić završio epizodu na Filipinama

D. Kurbegović

U ovom prelaznom roku na tržištu je dosta slobodnih i kvalitetnih nogometaša. Od danas ta rubrika je bogatija za još jednog nogometaša, koji je s današnjim danom postao slobodan igrač.

Mahir Karić je 32-godišnji napadač koji je nakon pet mjeseci igranja na dalekim Filipinama s današnjim danom zvanično je slobodan igrač, što je potvrdio i u razgovoru za SportSport.ba.

"Danas sam odradio posljednji trening i sutra se vraćam u BiH. Slobodan sam igrač jer gazda našeg kluba ne može više da izdvaja toliko novca kao prije. Ima nekih porodičnih problema i oko kompanije, tako da je to uzrok što i ja napuštam ovu zemlju. Vraćam se u Zenicu, gdje ću čekati dalji razvoj oko svoje karijere. Spreman sam jer sam bio u trenažnom procesu, tako da sam faktički u punoj snazi", kazao je Karić, koji je za klub Ceres-Negros FC odigrao osam utakmica, te je ubilježio dva gola i dvije asistencije.

Zanimljivo da je Kariću na Filipinama trener bio Risto Vidaković, bivši fudbaler Sarajeva. Kariću sigurno neće biti teško pronaći novi angažman, budući na svoje kvalitete i iskustvo igranja u Premijer ligi. Ovaj iskusni ofanzivac u svojoj dosadašnjoj karijeri pored pola sezone na Filipinama i Kazahstanu igrao je za Čelik, Rudar, GOŠK, Olimpik, Sarajevo, Slobodu i Borac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Karić je u sezoni 2015/16 od strane navijača Čelika proglašen za najboljeg igrača kluba u sezoni, te je ponio titulu "Ponos Robijaša", koja se dodijeljuje najboljem igraču crno-crvenih na kraju svake sezone.

Top Komentari

redbull
Bujrum u Čelik.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi