Mahmutović: Marketi rade bez problema, a u njima je više duela nego na utakmicama

I prvoligaši čekaju dozvolu za nastavak treninga i takmičenja

Mahmutović: Marketi rade bez problema, a u njima je više duela nego na utakmicama

Sudbina fudbalske sezone 2019/2020 u BiH još nije poznata. Sezona je kao i u većini svijeta prekinuta zbog pandemije novog koronavirusa, a već neko vrijeme se razgovara o pronalaženju rješenja za njen nastavak.

Ipak, iako se većina nada da će se takmičenja nastaviti, konkretnih odluka još nema, pa je neizvjesnost riječ kojom bi se najbolje mogla opisati situacija u kojoj se trenutno nalaze igrači i klubovi - kako oni iz Premijer lige, tako i oni iz nižih rangova.

Neizvjesno je još uvijek šta će biti i sa sezonom Prve lige FBiH, a mnogima je život koji prolazi u iščekivanju odluka koje nikako da stižu itekako dosadio.

Jedan od njih je i Halil Mahmutović, dugogodišnji prvotimac banovićke Budućnosti. Mahmutović ne krije da je apsolutno za nastavak takmičenja, što je istakao i za SportSport.ba.

"Smatram da više nema smisla sa odugovlačenjem i sa sjednicama i video konferencijama na kojima se ništa konkretno ne odluči, svi generališu i okolišaju. Mjere se ublažavaju na svim poljima, ne vidim razlog da se nama ne dozvoli treniranje i nakon par sedmica nastavak sezone", počeo je Mahmutović, pa nastavio:

"Naravno da sam zagovornik nastavka prvenstva. Na pauzi smo već dva mjeseca, ako bi se prvenstvo prekinulo, to bi značilo da bi bez utakmica bili 5-6 mjeseci. To je pogubno, nakon toga bi se mnogi igrači iz naših liga mogli i oprostiti. Složio bih se sa izjavom Petrovića, pa više duela ima u marketima, koji rade bez problema, nego na našim utakmicama. Također, neki klubovi ne žele nastavak pravdajući se zdravljem igrača, što nema veze s mozgom, jer da se brinu o igračima ne bi im svake godine ostajali dužni pozamašne svote novca. Situacija u klubovima nije bajna, ali ako postoji interes, uz dogovor i obostrano zadovoljstvo, i to se može riješiti. Mada vjerujem da neki klubovi nisu ni nazvali igrače za ova dva mjeseca da provjere kako su i sve što ide uz to, bitni su samo sami sebi i ono za šta se oni zalažu."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ako bi se desilo da se prvenstvo poništi, bilo bi nepošteno prema Olimpiku da još jednu godinu provedu u borbi za ulazak, to bi im bila četvrta uzastopna, a po onom što sam vidio od njih i svih ostalih ekipa na terenu, definitivno zaslužuju ulazak. Možda je bilo utakmica gdje su bili i loši, ali ovo sve govorim iz svoje perspektive. Mi smo imali sastanak s upravom i stručnim štabom kluba na kojem je sve bilo korektno i na kojem smo našli zajedničku riječ. FK Budućnost Banovići mnogima može biti za primjer u Bosni i Hercegovini. Za mojih 7 godina u klubu nisam doživio ni jednu jedinu laž s njihove strane. Iskrenost i poštenje je na kraju krajeva najbitnije", dodao je Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti