Mainz je upravo dao otkaz El Ghaziju, u bundesligašu mu nisu oprostili posljednje riječi

Nako što je vraćen u tim

Mainz je upravo dao otkaz El Ghaziju, u bundesligašu mu nisu oprostili posljednje riječi

Admin Čaušević

Njemački bundesligaš Mainz je potvrdio da je ugovor Anwara El Ghazija raskinut zbog objava nizozemskog krilnog igrača na društvenim mrežama o sukobu između Izraela i Palestine.

Bivša zvijezda Aston Ville i PSV-a nedavno je suspendovana s treninga i utakmica u njemačkom klubu nakon što je objavio propalestinski post na društvenim mrežama koji je brzo izbrisao.

Mainz je ranije ove sedmice objavio da je ukinuo El Ghazijevu suspenziju nakon "dubokg razgovora" s ovim fudbalerom.

"S obzirom na njegovu predanost održavanju klupskih vrijednosti i pokazanog kajanja, te u skladu s klupskom kulturom korištenja pogrešaka kao prilike za učenje, Anwar el Ghazi će se uskoro vratiti treninzima i aktivnostima vezanim za dan utakmice", glasilo je saopštenje Mainza.

El Ghazi se u srijedu ponovno oglasio na društvenim mrežama kako bi pojasnio svoj stav, insistirajući na tome da "nema kajanja ili grižnje savjesti" zbog svoje prvobitne objave te da je "protiv ubijanja svih civila".

Oglasi

"Mainz prekida ugovorni odnos sa El Ghazijem i daje otkaz igraču s momentalnim efektom" stoji u saopštenju Bundesligaša.

"Klub poduzima ovu mjeru kao odgovor na igračeve izjave i objave na društvenim mrežama".

Na društvenim mrežama je počela i kružiti rečenica zbog kojeg koje El Ghazi na najgori mogući način.

"Stajati za ono što je ispravno, makar to značilo stajati i sam. Gubitak mojih životnih prihoda je ništa u poređenju sa paklom koji je pušten na nevine i ranjive u Gazi"

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Prestanite s ubistivima", poručio je El Ghazi zbog čega je ubrzo i dobio otkaz u Mainzu.

Nakon što je ljetos ostao slobodan ovaj 28-godišnjak je u Mainz stigao krajem septembra. U novom klubu se zadržao dva mjeseca.

Top Komentari

King_Kenny
...samo dobar advokat i tuzbica...u stvari,ne mora ni biti dobar advokat,bilo kakav advokat ce ovo rijesiti bez problema u njegovu korist...covjeku uskraceno osnovno ljudsko pravo,sloboda govora i misljenja i dobio otkaz zbog toga...lagano uzete pare i jos ce ga morati vratiti u ekipu...
6 0
user1574859714
Nacisti sad se dodvoravaju cifutima
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti