Mainz siguran protiv Augsburga
EPA

Bundesliga, 20. kolo

Mainz siguran protiv Augsburga

Fudbaleri Mainza pobijedili su Augsburg u okviru 20. kola njemačke Bundeslige. 

U susretu odigranom na Opel Areni domaći Mainz je uspio savladati Augsburg sa sigurnih 2:0, a prvi gol na utakmici postignut je nakon pola sata igre. 

Za radost navijača Mainza u 30. minuti se pobrinuo Oztanuli kojem je prethodno asistirao Cordoba, a vodstvo od 1:0 je trajalo do 62. minute kada je Samperio s bijele tačke udvostručio prednost. 

U ostatku meča Augsburg je imao nekoliko dobrih prilika, međutim nije uspio da materijalizuje šanse koje je stvorio i ublaži poraz, tako da je ostalo 2:0 za Mainz. 

Mainz se poslije današnje pobjede nalazi na devetom mjestu u Bundesligi sa 25 bodova, dok je Augsburg na 11. mjestu sa jednim bodom manje.

Bundesliga, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mainz - Augsburg 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi