Victor Moses u Fenerbahčeu
(Foto: Fenerbahče) Moses je u Premier ligi ove sezone skupio tek 26 minuta (dva nastupa). Upisao je dva nastupa i u Ligi Evrope, te po jedan u EFL Kupu i Community Shieldu.

Krilni fudbaler na posudbi u turskom velikanu

Victor Moses u Fenerbahčeu · Zvanično

Victor Moses je bio možda i ključni dio Conteovog Chelseaja koji je 2017. godine stigao do titule prvaka Engleske. Ipak, dolaskom Maurizija Sarrija na klupu Plavaca sve se promijenilo za svestranog Nigerijca.

Moses se očigledno ne uklapa u Sarrijeve taktičke zamisli, te je ove sezone upisao tek šest nastupa za Chelsea u svim takmičenjima, a posljednji put je na teren istrčao u plavom dresu još u oktobru prošle godine.

Chelsea je zbog toga odlučio poslati Mosesa na posudbu i to u turski Fenerbahče, kojem je potrebna sva moguća pomoć s obzirom da se nalazi u nezapamćenoj krizi.

Danas je Mosesov transfer u Fenerbače i ozvaničen.

Fener je uspio dogovriti Mosesovu jednoipogodišnju posudbu sa Chelseajem, pa bi Nigerijac u Istanbulu trebao ostati do kraja sezone 2019/2020.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Treba dodati da Mosesov ugovor sa Chelseajem važi do ljeta 2021. godine. Inače, ovaj krilni fudbaler je član Chelseaja od ljeta 2012. godine, a Plavci su ga tokom godina već slali na nekoliko posudbi i to u Liverpool, Stoke i West Ham.

Fenerbahče se trenutno na 15. mjestu u Super ligi, tik iznad zone ispadanja, a sinoć je doživio novu blamažu - u Kupu Turske pošto je eliminisan u osmini finala od drugoligaša Umranuyespora.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi