Majstorija Eriksena spasila Tottenham
Eriksen je postigao gol u 88. minuti

Spursi su pred kraj meča stigli do sva tri boda

Majstorija Eriksena spasila Tottenham

S. Pašalić

Tottenham je na svom stadionu ugostio ekipu Brightona i stigao do pobjede 1:0.

Spursi su pobjedom željeli zadržati treće mjesto na tabeli pa su od prve minute krenuli sa napadima na gol Brightona, a prvo ozbiljniju priliku je imao Vertonghen u 21. minuti, ali je njegov šut bio izblokiran.

Pred sam kraj prvog poluvremena u 46. minuti Dele Ali je stigao ne jadnu odbijenu loptu, ali je njegov šut sa gol linije izbacio jedan od igrača gostiju.

I u nastavku je Tottenham nastavio da dominira na terenu, a narednu dobru priliku je imao Danny Rose u 67. minuti, ali je golman gostiju sjajnom intervencijom zaustavio njegov udarac.

Najbolju priliku je imao Alderweireld u 73. minuti kada je pogodio stativu, a napadi su se konačno isplatili Tottenhamu u 88. minuti kada je Christian Eriksen sjajnim šutem sa 22-23 metra postigao gol za veliko slavlje domaćih navijača.

Tottenham je tako zadržao 3. mjesto na tabeli i sada ima 70 bodova te je tako povećao prednost ispred Chelseaja koji je jučer odigrao samo 2:2 protiv Brightona i sada ima 67 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugoj utakmici koja se igrala večeras Watford i Southampton su odigrali 1:1. Gosti su nakon samo sedam sekundi vodili sa 1:0 nakon što je Shane Long postigao gol i tako srušio rekord Premier lige.

Watford je stigao do izjednačenja u 91. minuti kada je Andre Gray postigao gol za konačnih 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi