Veliki problemi za Pochettina: Još jedan jako bitan igrač otpao za meč protiv Ajaxa
Pochettino je rekao kako će Sissoko propustiti prvi meč protiv Ajaxa

Spursi će biti dodatno oslabljeni u prvom meču

Veliki problemi za Pochettina: Još jedan jako bitan igrač otpao za meč protiv Ajaxa

S. Pašalić

Tottenham će na svom stadionu 30. aprila ugostiti Ajax u polufinalu Lige prvaka.

Ekipa Mauricija Pochettina će pokušati doći do finala, ali će imati jako težak zadatak. Pored toga što Ajax igra sjajno ove sezone, Tottenham će biti i dodatno oslabljen u ovom meču.

Pored Harryja Kanea koji će najvjerovatnije propustiti ovaj meč, Moussa Sissoko bi također zbog povrede trebao propustiti prvu utakmicu polufinala.

Sissoko je pretrpio povredu prepona u utakmici četvrtfinala protiv Manchester Cityja i neće biti uopšte u sastavu za meč koji Tottenham igra u utorak protiv Brightona u okviru Premier lige.

Na pitanje može li se Sissoko biti spreman za meč s Brightonom, Pochettino je rekao: "Ne. Neće biti sposoban za sljedeće dvije sedmice. Nadam se da se može oporaviti i prije, ali nisam optimista"

Odsustvo Sissoka stvara velike probleme Pochettinu u sredini s obzirom da se i Harry Winks oporavlja od povrede prepona.

"Harry Winks, ne znam. Problem je u tome što je jedan dan vrlo dobar, a jedan nije tako dobar. Radi se o procjeni svakog dana. Vidjet ćemo, možda će biti dostupan u utorak, ali nisam siguran", dodao je Pochettino.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Tottenhamu još uvijek nisu sigurni da li će Harry Kane biti spreman za ovaj meč

"Još uvijek ne možemo ništa reći o tome. Procijenjivat ćemo njegovo stanje kao što smo to radili u prošlosti. Idemo iz dana u dan, vidjet ćemo. Nismo optimistični, ali znate Harryja Kanea, sa njim je sve moguće", istakao je Pochettino, pa dodao:

"Nećemo govoriti da li će ponovo igrati ili ne, pratit ćemo njegovo stanje iz dana u dan".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi