Majstorski gol Dybale na Friluiju

Juventus vodi

Majstorski gol Dybale na Friluiju

A. Čaušević

Paulo Dybala je novu sezonu okarakterisao kao sezonu renesanse.

Juventus u prvom kolu gostuje Udineseau, a Bianconerima iz Torina su trebale tri minute da postigne gol.

Poslije brze i tečne akcije zabio je Dybala koji se lijepo snašao između nekoliko protivničkih igrača.

Argentinski ofanzivac je loptu zahvatio vanjskim dijelom kopačke i plasirao je u mrežu za veliku radost. Gol pogledajte ovdje.

Inače, uoči utakmice dosta prašine je podiglo neigranje Cristiana Ronalda, a informacije koje stižu s Apenina su različite.


Ronaldo je najpopularniji fudbaler današnjice te je njegovo neigranje automatski izazvalo veliku pažnju.

Oglasi

Kada je izašla startna postava po automatizmu su se upalili alarmi među italijanskim novinarima koji su odmah otkrili razlog neigranja portugalskog fudbalera.

Prve informacije govore da je sam Ronaldo tražio da ne igra i to zbog mogućeg transfera u finišu prijelaznog roka.

Višestruki osvajač Zlatne lopte je tražio da bude sačuvan i ne želi rizikovain eventualnu povredu zbog koje bi mu propao eventualni transfer.

Međutim, za sada najveći problem za Ronalda predstavlja to što Jorge Mendes ne može da pronađe dovoljno dobar i bogat klub koji će iskusnog napadača plaćati 30-ak miliona po sezoni.

Ipak, u izjavi uoči meča Pavel Nedved, podpredsjednik torinskog kluba je kazao Ronaldo sigurno ostaje u torinskom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne treba tražiti senzaciju tamo gdje je nema. Bila je to zajednička odluka s igračme, na početko smo sezone i fizička sprema nije na vrhuncu."

"Ne odnosi se samo to na Ronalda već i na Chiellinija koji je ostao na klupi. Cristiano ostaje? Apsolutno da!, završio je Nedved.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Forma je prolazna ali klasa vječna.. Momak je mašina
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi