Juventusov sastav za Udinese podigao prašinu, sve zbog Ronalda

Bianconeri s novim kapitenom

Juventusov sastav za Udinese podigao prašinu, sve zbog Ronalda

A. Čaušević

Juventus novu sezonu Serije A otvara gostovanjem Udineseu.

Za prvi meč u novoj kalendarskoj godini povratnik na klupu Massimilliano Allegri je odlučio da "ohladi" Cristiana Ronalda.

Naime, Ronaldo je završio na klupi što svakako predstavlja veliko iznenađenje pošto se na vrijeme priključio ekipi i dovoljno je fizički spreman.

Interesantno da u startnih 11 nema ni Giorgia Chiellinija pa će kapitensku traku oko ruke nositi Paulo Dybala. Sastavi izgledaju ovako:

Udinese (3-5-1-1):Silvestri; Becao, Nuytinck, Samir; Molina, Arslan, Walace, Makengo, Udogie; Pereyra; Pussetto.

Juventus (4-4-2): Szczesny; Danilo, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro; Cuadrado, Bentancur, Ramsey, Bernardeschi; Morata, Dybala.

Inače, Allegri je jučer na press-konferenciji u najavi utakmice kazao da će Ronaldo sigurno ostati, ali današnja odluka na bude starter je svejedno uzbrukala strasti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Cristiano mi je rekao da ostaje i konačno možemo završiti sa tom pričom. Trenirao je dobro i nikad nije tražio odlazak iz kluba", rekao je Allegri.

Na posljednjem gostovanju na Friuliju Stara dama je slavila sa 1:2, a oba gola za torinske Bianconere postigao je upravo Ronaldo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi