Makelele: Jako me šokirao prizor u svlačionici Chelseaja
Ovaj sjajni veznjak je u karijeri imao priliku da igra za Real Madrid i Chelsea, no 2003. kada je došao u London, niko od njegovih tadašnjih saigrača nije imao samopouzdanja i vjere, nije bilo pojedničkog mentaliteta

Kada je tek došao iz Real Madrida

Makelele: Jako me šokirao prizor u svlačionici Chelseaja

E. Škorić

Claude Makelele prisjetio se dana kada je igrao za Chelsea, posebno dolaska u londonski klub.

U intervjuu za Sun Makelele je otkrio kako se šokirao kada je 2003. godine ušao u svlačionicu Chelseaja.

"Kada sam prvi put stigao u Chelsea, vidio sam nešto što me šokiralo. Vidio sam hrpu igrača koji dobro zarađuju, ali su se bojali Arsenala i Manchester Uniteda. Ja sam došao iz Real Madrida gdje sam sve osvojio. Šta, ne možemo dobiti Arsenal? Moji saigrači su bii nesigurni i to me stvarno šokiralo", rekao je Makelele, pa je nastavio:

"Ali razumio sam ih, Arsenal je tada imao Thierryja Henryja i Patricka Vieiru' Ali oni su bili moji prijatelji, igrao sam zajedno s njima u reprezentaciji i nisam ih se bojao. Vratimo se prizoru iz svlačionice.. Želio sam odmah da saigračima kažem da nije nemoguće da promijenimo stvari i da osvojimo titulu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mnogo toga sam naučio s Mourinhom, naučio sam da se borim za trofeje i da nikada ne odustajem. Natjerao me da nogomet razumijem na drugi način. Nogomet vas tjera da razumijete društvo, kolege, navijače, medije, svaki detalj. Nije to samo sreća. Morate jednostavno o svemu voditi računa i sve držati pod kontrolom", zaključio je Makelele.

Makelele je u karijeri igrao za Nantes, Marseille, Celtu, Real Madrid, Chelsea, PSG.... Danas je trener Eupena u Belgiji.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
Koga zaista zanima njegov penis,mislim da je priča na sportskoj stranici bez veze,,toje za neke tabloide trač partija..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi