Makelele na najbolji način opisao kakav je majstor bio Ronaldinho

Jako slikovit opis

Makelele na najbolji način opisao kakav je majstor bio Ronaldinho

S. Grebović

Malo je ljubitelja nogometne igre koji nisu čuli za sjajnog veznjaka Chelseja, Claudea Makelelea koji danas radi kao trener u Francuskoj.

Dugogodišnji igrač londonskog Chelseja je odluio reći zbogom nogometu u julu 2011. godine u dresu francuskog PSG-a za kojeg je sakupio tačno 99 nastupa. U 144 navrata oblačio je dres Plavaca, a bio je član i zlatne generacije Realovih Galacticosa 2003. godine.

Prošle godine odlučio je da prekine penziju i posveti se trenerskoj karijeri i kako kaže za sada mu dobro ide.

Ovih dana dospio je u žižu javnosti zbog jedne svoje izjave koja se tiče brazilskog čarobnjaka Ronaldinha, s kojim se Francuz susretao nekoliko puta u karijeri.

"Kada se nađete na terenu protiv njega, nemate puno izbora. Može vas obrukati za sva vremena, jer njegovi potezi liče na one sa Playstationa ili ga jednostavno možete poslati u bolnicu. Treće opcije nema", rekao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi