Maksimović postao najskuplji srbijanski igrač
FOTO: EPA

Dogovorio transfer u Napoli

Maksimović postao najskuplji srbijanski igrač

Teme:

Nikola Maksimović postao je najskuplji srbijanski fudbaler svih vremena, pošto će pojačati Napoli u transferom 29 miliona eura.  

Ugledni Sky Sports je objavio informaciju da je postignut dogovor između Napolija i Torina, u koji će obuhvaćena i posudba Mirka Valdifijorija za 3,5 miliona eura, dok će preostali iznos biti isplaćen za Nikolu Maksimovića. 

Srbijanski reprezentativac je na taj način srušio rekorde Save Miloševića, Nemanje Matića i Lazara Markovića, a sa Napolijem bi u toku dana trebao potpisati petogodišnji ugovor vrijedan ukupno šest miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vrijedi podsjetiti da Maksimović u protekle dvije sedmice nije želio trenirati sa Torinom nakon što je prethodno odbijena ponuda Napolija. Na kraju je popustio predsjednik kluba Urbano Cairo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi