Igrali su Ligu prvaka i imali brojne zvijezde u timu, sada im igrači za dresove uzimaju 50 eura!

Poražavajuća scena stiže iz Španije

Igrali su Ligu prvaka i imali brojne zvijezde u timu, sada im igrači za dresove uzimaju 50 eura!

Admin Čaušević

Prije desetak godina su bili na vrhuncu slave, a po lošem im se sjećaju i navijači Željezničara. Danas su u ozbiljnoj krizi. Došlo je do toga da im je zabranjeno besplatno dijeliti dresove navijačima.

Malaga je slavni španski klub. Ljubitelji fudbala u BiH ga se sjećaju po eliminaciji Željezničara u tadašnjem Kup UEFA. Bilo je to 2002. godine kad su Španci prošli sa ukupnih 1:0.

Veliki uspon su doživjeli prije deset godina kada su igrali i Ligu prvaka. Čak su uspjeli doći i do četvrtfinala elitnog takmičenja što je svakako bio veliki poduhvat.

Willy Caballero, Diego Lugano, Jeremy Toulalan, Isco, Joaquin, Julio Baptista su samo neki od igrača koji su u to vrijeme igrali za klub sa juga Španije. Na klupi je sjedio Manuel Pellegrini.

Tada je na čelu kluba bio kontroverzni šeik Abdullah Al Thani koji je umjesto ulaganja samo zaduživao klub i na kraju ga je zavio u crno.

Oglasi

Iz godine u godinu je slijedio pad, a čak ih je UEFA bila i izbacila iz Evrope za sezonu 2013/2014. Bila je 2018. kada je Malaga ispala iz La Lige i više se nije vraćala u elitni rang španskog fudbala.

Prošle godine, tačnije u maju 2023. klub iz Andaluzije je ispao u treći rang španskog fudbala po prvi put još od 1998. godine.

Kakva situacija u ovom klubu je najbolje pokazuje scena sa utakmice igrane za vikend i gostovanja drugom timu Atletico Madrida. Slavila je Malaga s 0:1, ali taj rezultat je u drugom planu.

Naime, nakon završene utakmice jedan od navijača je tražio od Danija Lorenza dres, a mladi 21-godišnjak mu ga nije mogao dati. Tačnije uradio je to za novac.

Iz Malage su zabranili svojim igračima da dijele dresove, a ako to urade dužni su da plate ili im se oduzme od plate kako bi dobili novi.

Tako je Lorenzo dogovorio "prodaju" svog dresa navijaču za 50 eura. Kamere su sve zabilježile i snimak je za kratko vrijeme postao viralan.

Inače, Malaga je trenutno četvrta na tabeli i prema svemu sudeći je čeka razigravanje za ulazak u Segundu.

Top Komentari

Ecosport
Svim igračima se odbije od plate za dres. Kada vam igrač pokloni dres, znajte da će on to morati platiti, zato cijenite taj gest. Sigurno nekih 50% od cijene u shopu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi