Navijači okupirali turistu na aerodromu i slavili ga kao veliko pojačanje - izraz lica sve govori

Kad već uprava nije...

Navijači okupirali turistu na aerodromu i slavili ga kao veliko pojačanje - izraz lica sve govori

Edmir Škorić

Ogorčeni navijači hteli su da "trolaju" upravu koja još nije izvršila nijedan transfer ovog ljeta, pa su okupirali jednog turistu i predstavili ga kao veliko pojačanje.

Uprava Malage je bila pasivna u dosadašnjem dijelu ljetnog prijelaznog roka, dok su navijači nestrpljivo iz dana u dan čekali neko novo lice u svojoj ekipi.

Čitali su razne glasine, svjedočili mnogim transferima u svim drugim timovima, ali oni svoje nisu dočekali. Barem ne za sada.

Malaga je prošle sezone ispala iz La Lige 2 u treću ligu, a 26. avgusta će početi svoje obaveze u ligi. Navijači su razočarani što će njihov tim koji je nekada bio u La Ligi i igrao Ligu prvaka sada nastupati u trećem rangu španskog nogometa, a nedostatak pojačanja čini stvari još gore.

Andaluzijski navijači hteli su da "trolaju" administraciju koja još nije napravila nijedan transfer, pa su odlučili da stvari uzmu u svoje ruke.

Oglasi

Nekoliko njih okupilo se na aerodromu, došetalo do slučajnog turiste, idoliziralo ga, poklonilo mu dres i slikalo se s njim. Izraz turiste govori sam za sebe.

Zanimljivo, dali su mu majicu sa brojem 69. Turist je, srećom, ubrzo shvatio o čemu se radi i da je to šala navijača, koji se nadaju da će do kraja mjeseca ipak da se dogodi nešto lijepo i da će klub predstaviti barem jednog novog igrača.

Poznato je da su nogometni fanovi najuzbudljiviji u ljetnim mjesecima kada se šire razne glasine i potvrđuju transferi. Svjedoci smo da ih je ovo ljeto bilo "mali milion", ali eto, igrom slučaja nijedno nije završilo u Malagi.

Malaga je svojevremeno 2013. godine igrala četvrtfinale Lige prvaka, a tada nesretno ispala od Borussije Dortmund. Prethodno je bila bolja od Porta u osmini finala, a u grupi C sa 12 bodova završila ispred Milana, Zenita i Anderlechta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi