Nakon blamaže na Etihadu igrači Atletico Madrida doživjeli katastrofu protiv Mallorce

Poraz niko nije očekivao

Nakon blamaže na Etihadu igrači Atletico Madrida doživjeli katastrofu protiv Mallorce

E. Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida danas su u gostima poraženi od Mallorce sa 1:0 u okviru 31. kola španske La Lige.

Atletico Madrid je još jednom razočarao svoje navijače i zaključili su katastrofalnu sedmicu s još jednim porazom koji im je sada znatno otežao borbu za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Mallorca je čak dva mjeseca bila bez pobjede u prvenstvu zbogč čega su mnogi očekivali da će Atletico danas bez probleme da dođe do tri boda.

Međutim, nakon poraza i očajne igre u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja igrači Atletica su i danas totalno podbacili i na kraju su poraženi sa 1:0.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli neke izrazite prilike, te se igralo većinom na sredini terena. Ipak, u nastavku utakmice gledali smo dosta bolji meč.

Mallorca je zaprijetila već u 46. minuti kada je pokušao Olivan, ali je Oblak sjajnom odbranom spasio goste. Odlučujući trenutak utakmice desio se 20 minuta kasnije kada je sudija svirao penal za goste.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon sporne situacije u kaznenom prostoru Atletica sudija je dobio poziv iz VAR sobe i na oduševljenje navijača na tribinama svirao je penal za Mallorcu.

Loptu na bijelu tačku je namjestio Vedat Muriqi koji je pogodio za 1:0 i veliko slavlje navijača Mallorce. Atletico je pokušao do kraja meča da dođe do remija, ali nevjerovatno je da gosti nijednom ozbiljno danas nisu ugrozili gol Mallorce koja je nakon sedam uzastopnih poraza došla do pobjede.

Top Komentari

King_Kenny
...po naslovu sam mislio da su izgubili 7:0,a ono 1:0 i to iz penala.
4 1
axel42
Čuj doživjeli katastrofu. Ja pomislio 4, 5 golova primili.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi