Postoje trenuci u kojima bi fudbaleri jednostavno razbili VAR monitor - Scena iz Španije je dokaz
Mallorca je postigla pogodak za jedan bod u posljednjim sekundama. Radost je međutim uzalud trajala (Foto: Screenshot)

Mallorci poništen gol u 97. minuti

Postoje trenuci u kojima bi fudbaleri jednostavno razbili VAR monitor - Scena iz Španije je dokaz

M. Šljivak

Mallorca je u 24. kolu španske La Lige poražena na svom terenu od ekipe Elchea s 1:0. Domaći tim je u 97. minuti meča uspio postići pogodak za izjednačenje, ali na kraju im ga je VAR poništio zbog prekršaja u začetku akcije.

Mallorca je kao favorit ušla u meč s Elcheom. Očekivala se pobjeda protiv najslabijeg tima lige, ali na kraju su gosti slavili pobjedu od 1:0.

Jedini pogodak na meču postigao je Lucas Boye u 88. minuti meča, ali prava drama dešavala se u nadoknadi kada je Mallorca uspjela doći do pogotka za izjednačenje.

Vedat Muriqi je zatresao protivničku mrežu. Domaći su proslavili gol s navijačima, no zatim je uslijedio poziv iz VAR sobe za sudiju Josea Munueru.

Otišao je Munuera pogledati snimak. Vidio je prekršaj u začetku akcije i odlučio je poništiti pogodak.

U tom duelu Pablo Maffeo je rukom udario protivničkog fudbalera Raula Gutija. Zakačio ga je po licu i za Munueru je to bio prekršaj.

Oglasi

Naravno, veliko razočarenje nastalo je kada je sudija odlučio poništiti pogodak. Mallorca je ostala bez bodova i Elche je stigao do vrijedna tri u borbi za opstanak.

OVDJE pogledajte dramu s Mallorce iz 97. minute i poništeni pogodak kosovskog napadača.

Elche nije u dobroj poziciji. Donedavno nisu imali pobjede u prvenstvu, ali su u pet posljednjih kola upisali dvije i sada su na 12 bodova.

Sigurna zona je udaljena 13 bodova. Od svih timova s dna oni trenutno igraju najbolji fudbal i vidjet ćemo šta će se dešavati u La Ligi do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mallorca je s druge strane na 10. poziciji. Ovaj tim osvojio je 31 bod i morat će pobjeđivati ovakve utakmice ako ne želi do kraja sezone ući u nesigurnu zonu.

Bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić ponovo nije bio u rosteru Mallorce. Prema informacijama sjajni defanzivac je bolestan i još će čekati na debi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi