Real uz dva penala slavio protiv jedinog tima koji do prošlog kola nije imao pobjedu
Real Madrid slavio protiv posljednjeplasiranog tima Primere, ali titula je iz trenutnog ugla daleko.

Elche pao u Madridu

Real uz dva penala slavio protiv jedinog tima koji do prošlog kola nije imao pobjedu

E. Ganibegović

U okviru 21. kola španske Primere Real Madrid je večeras rezultatom 4:0 slavio protiv Elchea. Bila je to očekivana pobjeda Kraljeva kojom koliko toliko drže priključak za Barcelonom.

Elche je do prošlog kola bio jedini tim u španskoj Primeri koji nije imao nijednu pobjedu i uz Cremonese jedini u pet najboljih pet evropskih liga.

Već u petoj minuti Real Madrid je mogao do pogotka. Militao je jedan odbijanac poslao tik pored desne stative.

Ako nije u petoj jeste u osmoj. Marco Asensio je nakon sjajne solo akcije šutirao s ruba kaznenog prostora i pogodio za 1:0.

Osam minuta kasnije šut Benzeme ide tik preko gola, da bi u 22. minuti šut Valverdea sjajnom intervencijom zaustavio Badia.

Igrala se 30. minuta kada je dosuđen penal za Real. Roco je igrao rukom u svom šesnaestercu, dobio žuti karton, a Karim Benzema postiže pogodak za 2:0.

Oglasi

U 38. minuti prva šansa za Elche preko Carmone, nije iskorištena, da bi u nadoknadi prvog dijela Burgos napravio još jedan penal, a siguran s bijele tačke ponovo je bio Benzema.

S početka drugog dijela valja izdvojiti dva pokušaja Rodryga koja je ukrotio Badia, te još propuštene velike prilike Camavinge i Asensija u 63. i 64. minuti.

Igrala se 80. minuta kada je rezervista Luka Modrić postavio konačnih 4:0 lijepim udarcem malo izvan šesnaesterca Elchea. Mogao je Real i do petog gola, no pokušaj Arribasa u nadoknadi je blokirao jedan gostujući igrač. 

Real Madrid je drugi s 48 bodova nakon ove utakmice, te za vodećom Barcelonom zaostaje osam bodova. Elche je zakucan za dno s devet bodova i već može pakovati kofere za Segundu.

Već za tri dana Kraljevi gostuju u Pamploni kod Osasune, dok Elche dan kasnije dočekuje Espanyol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 21. kolo:

Real Madrid - Elche 4:0 (Asensio 8', Benzema 31', 45', Modrić 80')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Penal Vardrid
2 7
dragonicas
Zašto članak o najboljem klubu svih vremena piše njegov očigledni mrzac?
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi