Španija bruji o ponašanju trenera i igrača Mallorce pred penale, nikome nije jasno što su to uradili

I to ih je koštalo trofeja na kraju

Španija bruji o ponašanju trenera i igrača Mallorce pred penale, nikome nije jasno što su to uradili

Endin Čaušević

Athletic Bilbao osvojio je sinoć trofej pobjednika Kupa Kralja jer je u finalu nakon penala uspio da pobijedi Mallorcu. Penal serija donijela je velika uzbuđenja, no niko ne može da vjeruje kako su se igrači Mallorce ponašali prije početka izvođenja penala.

Finalni meč Kupa Kralja već nekoliko godina igra se u Sevilli na stadionu Cartuja, a tako je bio i ovaj put.

U velikom finalu dobili smo pomalo neočekivani okršaj Athletic Bilbao - Mallorca jer su mnogi sigurno očekivali da će u borbi za trofej biti Real Madrid ili Barcelona, no španski velikani nisu blistali ove sezone u Kupu Kralja.

Međutim, okršaj Athletica i Mallorce donio nam je mnogo uzbuđenja, a trofej na kraju ide u Bilbao nakon što je ovaj tim poslije penala uspio da dođe do pobjede.

Mallorca je otvorila sjajno utakmicu i uspjela je u 21. minuti da povede sa 1:0 kada je Rodriguez pogodio mrežu Bilbaa nakon što ga je odlično uposlio Raillo.

No, Bilbao je početkom drugo poluvremena uspio da poravna na 1:1. Nico Williams je bio asistent, a gol za Athletic postigao je Sancet i u potpunosti vratio svoj tim u borbu za trofej.

Oglasi

Do kraja regularnog dijela bilo je nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao. Meč je otišao u produžetke gdje su oba tima igrala nešto opreznije, te je bilo jasno da ćemo pobjednika saznati tek nakon penala.

Igrači Athletica u penal seriji bili su bez greške, dok s druge strane fudbaleri Mallorce nisu bili na tom nivou. Tragičari gostiju bili su Morlanes i Radonjić koji su promašili penale, dok su Garcia, Muniain, Vesga i Berenguer pogađali za Bilbao i tom timu donijeli pobjedu.

No, ono o čemu jutros bruji Španija jeste scena koju smo vidjeli pred izvođenje penala, a u centru pažnje našli su se stručni štab i igrači Mallorce.

Mnogima je nevjerovatno kako su trener i igrači Mallorce euforično pristupili izvođenju penala kao da su već pobijedili utakmicu, te ozbiljnosti i fokusa uošte nije bilo što im se
žestoko osvetilo.

Oglasi

Igrači Mallorce ponašali su se kao da je meč riješen i da imaju trofej u svojim rukama, dok s druge strane je u ekipi Athletica prilikom dogovora ko će pucati penale vladao mir i totalni fokus.

Ponašanje fudbalera Mallorce pred izvođenje penala za trofej Kupa Kralja možete POGLEDATI OVDJE.

Na kraju je ovaj snimak postao glavna tema javnosti u Španiji jer ni navijačima Mallorce baš nije najjasnije zašto je njihov tim bio tako euforičan pred najvažniji trenutak koji je ovaj klub imao u posljednjim decenijama.

Sigurno da su igrači Mallorce pokušali da dodatno dobiju na sapomouzdanju, no nedostatak fokusa i ozbiljnosti je na kraju koštao ovaj tim.

Top Komentari

kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi