Hamulić je za Srbina "mala maca": Bio velika nada, počeo da luta i potpisao za 11. klub u karijeri

Iz Italije seli u Španiju

Hamulić je za Srbina "mala maca": Bio velika nada, počeo da luta i potpisao za 11. klub u karijeri · Zvanično

Endin Čaušević

U samom finišu zimskog prelaznog roka tradicionalno gledamo veliki broj transfera, a tako će sigurno biti i ove godine. Do kraja je ostalo nešto više od 24 sata, a nakon transfera Saida Hamulića i novog kluba za bh. napadača sredinu je po ko zna koji put promijenio i Nemanja Radonjić.

Radonjić je ponikao u Partizanu i bio je svojevremeno velika nada Srbije, ali ovaj 27-godišnji napadač nikako da ispuni očekivanja i pokaže sav taj kvalitet koji posjeduje.

On je još kao omladinac otišao u akademiju Rome iz koje se iznenađujuće vratio u Čukarički prije nekoliko godina. Partizan je "izdao" kada je potpisao za Crvenu zvezdu na ljeto 2017. godine, ali je time za karijeru napravio odličan potez.

Radonjić je uspio da "oživi" u Zvezdi u kojoj je briljirao i samo godinu dana kasnije za čak 12 miliona eura otišao je u Marseille.

Međutim, u francuskom klubu se nije previše snašao, a onda su krenule posudbe. Prvo je otišao u Herthu, a zatim je nastupao za Benficu i Torino koji je ljetos otkupio njegov ugovor za skoro dva miliona eura.

Oglasi

No, samo šest mjeseci kasnije Radonjić je ponovo sve iznenadio jer je odlučio da promijeni klub i karijeru će nastaviti u Španiji.

Radonjić je danas zvanično potvrdio da će igrati u dresu Mallorce na posudbi do kraja ove sezone i španski klub će na ljeto moći da otkupi njegov ugovor ukoliko opravda ulogu pojačanja.

Srbijanski napadač će u novom klubu nositi dres s brojem 23 i pokušat će pomoći Mallorci da izbori opstanak u La Ligi. Ovaj klub se trenutno nalazi na 15. mjestu sa 20 bodova, ali od zone ispadanja dijeli ga svega četiri boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako ima tek 27 godina za Radonjića je Mallorca već 11. klub u karijeru uključujući i ekipe za koje je igrao u omladinskim kategorijama.

U dosadašnjem dijelu sezone Srbin je za Torino odigrao 11 mečeva i dao je tri gola, te je upisao jednu asistenciju. Odlasku je kulminirala svađa s trenerom Ivanom Jurićem koja se desila prije skoro dva mjeseca.

Top Komentari

user1676319410
Kako glup naslov,dje je Radonjic igro,a dje ova Hamulja igra...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti