Dodijeljen prvi veliki trofej u sezoni nakon 120 minuta drame: Srbin se obrukao s penala!

Athletic Bilbao osvojio Kup Kralja

Dodijeljen prvi veliki trofej u sezoni nakon 120 minuta drame: Srbin se obrukao s penala!

Admin Čaušević

Španija je dobila novog osvajača Kupa Kralja. U finalu bez kraja snage su odmjerili Athletic Bilbao i Mallorca. Na kraju je poslije produžetaka i penala pobjedu odnijela ekipa iz Baskije. Nakon 1:1 poslije 120 minuta u penal seriji je bilo 4:2.

Meč je tradicionalno igran na stadiono La Cartuja u Sevilli. Već prije utakmice viđene su nepoželjne scene pošto su pristalice Baskijaca zviždale državnoj himnoj.

Na tribinama se okupilo više od 60.000 gledatelja koji su svjedočili drami koju može ponuditi fudbal. Više sreće su imali igrači Athletic Bilbaa.

Mallorca je bila ta koja je bolje otvorila meč. Izabranici Javiera Aguirrea su pozitivnu enegiju iz uvodnih minuta krunisali u 21. minuti preko Rodrigueza.

Favorizovani Athletic je do izjednačenja stigao na vrijeme. Igrala se 50. minuta kada je stvari na početak vratio Sancet.

Oglasi

U ostaku regularnog dijela meča Baskciji su imali nešto više od igre, tražili su pobjedonosni gol, međutim odbrana Mallorce je sve izdržala.

Dodatnih 30 minuta je donijelo po jednu dobru priliku na obje strane. Za Athletic je promašio Muniain iz slobodnjaka, a za Mallorcu je Muriqi sjajno gađao glavom Aggirezabala je to odbranio.

Zanimljivo da je kosovski napadač razbio glavu na početku produžetka i meč je završio s omotom oko glave jer ni po koju cijenu nije želio odustati.

U penal seriji igrači Mallorce se nisu proslavili. U prve dvije serije su promašili dva penala, posebno je bio katastrofalan šut Nemanje Radonjića.

Sa druge strane svi igrači Athletica su bili precizni te je na desetine hiljada njihovih navijača konačno dočekao jedan veliki trofej i to nakon četiri decenije čekanja.

Za Athletic Bilbao je ovo bilo čak peto finale Kupa Kralja u posljednjih 15 godina i prvo osvajanje trofeja nakon 1984. godine, ukupno 24. u klupskoj historiji.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Piksijeva skola lol hoce napadacki fudbal a igraci mu ne znaju penala pogodit
0 1
kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi