Predrag Rajković sinoć "uništen" u Bilbau, ali svi pričaju o onome što je Srbin uradio u 32. minuti

Athletic ubjedljivo pobijedio Mallorcu

Predrag Rajković sinoć "uništen" u Bilbau, ali svi pričaju o onome što je Srbin uradio u 32. minuti

E. Čaušević

Athletic Bilbao sinoć je na svom terenu ubjedljivo savladao Mallorcu sa 4:0 u okviru 23. kola španske La Lige, a iako je srbijanski reprezentativac na golu gostiju Predrag Rajković primio čak četiri gola na kraju je imao i intervenciju koja je sve oduševila.

Bilbao je bio favorit u sinoćnjem meču koji je otvorio 23. kolo La Lige, ali malo ko je očekivao da će domaći tim tako ubjedljivo da pobijedi Mallorcu.

Početak utakmice nije mogao biti bolji za Bilbao koji je već nakon 16 minuta igre imao prednost od 2:0, a u centru pažnje našao se Yuri Berchiche koji je zabio dva gola.

Berchiche je prvo pogodio u trećoj minuti na asistenciju Williansa, a u 16. minuti uposlio ga je Guruzeta kada je pogodio za 2:0. Domaći su posao riješili u drugom poluvremenu s još dva gola u mreži Mallorce.

Prvo je u 62. minuti Guruzeta zabio treći pogodak za Bilbao, dok je u samom finišu utakmice Iker Muniain zatresao mrežu Rajkovića za konačnih 4:0.

Oglasi

Iako je Rajković primio sinoć četiri gola na San Mamesu na kraju je srbijanski golman imao odbranu koja je obilježila ovu utakmicu.

Rajković je koliko-toliko uspio da spasi svoju čast jer je nevjerovatnom odbranom oduševio sve kada je glavom pokušao Guruzeta i svi su već vidjeli loptu u golu, ali Srbin pravi nevjerovatnu paradu i spašava Mallorcu.

Nevjerovatnu odbranu srbijanskog golmana na golu Mallorce možete POGLEDATI OVDJE.

Međutim, Rajković nije uspio sinoć da zaustavi zahuktali Bilbao koji u posljednje vrijeme igra zaista u odličnoj formi.

Klub iz Baskije nalazi se na petom mjestu sa 45 bodova i ima dva boda manje, ali i meč više u odnosu na Atletico Madrid i Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane Mallorca je u lošoj seriji rezultata zbog čega je ovaj tim pao na 15. mjestu na tabeli La Lige sa 20 osvojenih bodova i samo četiri boda je dijele od zone ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti