Mallorca nekoliko dana pred okršaj s Barcelonom promijenila ime stadiona, a neće zaraditi ni euro

Sjajan potez kluba

Mallorca nekoliko dana pred okršaj s Barcelonom promijenila ime stadiona, a neće zaraditi ni euro

Endin Čaušević

Nakon tri mjeseca pauze naredne sedmice konačno se nastavlja sezona u španskoj La Ligi.

Na programu će biti utakmice 28. kola koje će velikim derbijem otvoriti Sevilla i Betis 11. juna. Dva dana kasnije lider Barcelona ide u goste kod Mallorce i sve osim pobjede bi bio veliki kiks Katalonca.

Španski mediji objavili su danas da je Mallorca pred sami nastavak prvenstva odlučila da promijeni ime stadiona.

Stadion Son Moix barem na kratko odlazi u historiju jer klub na sjajan način želi da promoviše turizam na Mallorci. Ovaj stadion će se ubuduće zvati "Visit Mallorca Estadi", a zanimljivo da klub neće ništa zaraditi od toga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čelnici kluba odlučili su da pomognu turizmu u svom gradu, te je zaista rijetkost da to urade u potpunosti besplatno što se pogotovo odnosi na ime stadiona.

Navodno, ovo ime će važiti do kraja sezone, a u novoj sezoni stadion će se ponovo zvati kao nekada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti