Kockice su se posložile - Manchester City napada vrh u Engleskoj dok su drugi osakaćeni
Pep Guardiola imat će na raspolaganju sve igrače tokom prvenstava u Africi i Aziji.

Guardiola prezadovoljan

Kockice su se posložile - Manchester City napada vrh u Engleskoj dok su drugi osakaćeni

Eldar Ganibegović

Manchester City trenutno ima 40 bodova na trećem mjestu Premier lige i zaostaje pet bodova uz utakmicu manje za vodećim Liverpoolom. Kockice su se posložile i Građani će u narednim sedmicama napasti prvo mjesto.

Afrički kup nacija i Azijski kup su dva takmičenja koja klubovi mrze. Usred sezone moraju da puste svoje igrače na ta takmičenja, te tako bivaju izuzetno oslabljeni.

Ako gledamo samo Englesku, pet veikih timova će biti oslabljeno. Po tri igrača će faliti Manchester Unitedu i Tottenhamu, a to su Amrabat, Amad i Onana, odnosno Son, Sarr i Bissouma.

Salah i Endo će faliti Liverpoolu, Elneny i Tomiyasu Arsenalu, a Jackson Chelseaju, koji, doduše, nije u vrhu.

Zvijezde se posložile Manchester Cityju

Takav slučaj nije s Manchester Cityjem. Naime, ekipa Građana sastavljena je isključivo od evropskih i južnoameričkih igrača, te zbog dva pomenuta takmičenja Pepa Guardiolu ni najmanje neće zaboljeti glava.

Oglasi

Za tri dana Manchester City igra meč FA Cupa protiv Huddersfielda, a onda od 13. januara do 10. februara slijede utakmice u Premiershipu protiv Newcastlea, Burnleyja, Brentforda i Evertona.

Ako iko može biti zadovoljan situacijom oko afričke i azijske smotre onda je to zasigurno Manchester City. Navijači ovog kluba se s pravom nadaju da će nakon ta dva takmičenja njihov klub biti prvi na tabeli u Engleskoj.

Andre Onana i "rudarski posao"

Nevjerovatna priča dolazi iz Engleske oko Andrea Onane. On će propustiti dvije pripremne utakmice Kameruna, ali će zato uložiti nadljudske napore.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, kamerunski golman će 14. januara braniti za Manchester United protiv Tottenhama, a već 24 sata kasnije biti će u Obali Slonovače gdje Kamerun igra protiv Gvineje. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi