Nijemci u čudu - Kimmich "slučajno" otkrio gdje želi nastaviti karijeru
FOTO: EPA

Dok je govorio o svom bivšem treneru

Nijemci u čudu - Kimmich "slučajno" otkrio gdje želi nastaviti karijeru

Esmer Oštraković

Joshua Kimmich ponovo je otkrio kako ne bi imao ništa protiv igranja u Premiershipu, a čini se kako bi mu se ta "želja" mogla i ostvariti.

Za njegove usluge zainteresovana su tri tima iz Premiershipa, a radi se o Manchester Cityju, Manchester Unitedu i Liverpoolu.

Kimmich ima ugovor do kraja naredne sezone sa Bayernom i ukoliko klub želi zaraditi mora ga prodati u ovom ili u naredna dva prijelazna roka.

U Bayern je Kimmich stigao 2015. godine i ima ugovor do 2025. godine, a tri kluba iz Engleske prate situaciju oko njega.

Kako navode mediji iz Njemačke Kimmich želi da se pridruži Manchester Cityju, a glavni razlog je Pep Guardiola.

Oglasi

Upravo to se može zaključiti zbog igračevih komentara o Guardioli koji ga je trenirao u ekipi Bayerna.

Kimmich se prisjetio sastanka koji je imao sa Guardiolom, te povjerenja koje mu je pružio od prvog trenutka.

"Imao sam 20 godina i igrao sam u drugoj diviziji. Nije mi bilo jasno zašto želi mene kada može dovesti bilo kojeg igrača na svijetu.

Bilo je malo čudno, ali znao sam da sam dobio priliku koja se pruža samo jednom. Sjedio sam u sali za konferencije i čekao da upoznam Guardiolu", priča Kimmich, te nastavlja:

"Sve što sam znao o njemu bilo je ono sa TV-a. Bio sam jako nervozan, ali čim je ušao odmah sam osjetio njegovo povjerenje. Odmah sam znao da želim da igram za Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Razgovarali smo o mojim manama i vrlinama, nikada neću zaboraviti kada mi je rekao da me želi u Bayernu", završio je Kimmich.

Njemački mediji vjeruju da Kimmich želi da ponovo igra pod trenerskom palicom stručnjaka iz Španije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi