Kapiten Crvene zvezde je imao poseban komentar za Erlinga Haalanda
FOTO: EPA

Nakon utakmice na Etihadu

Kapiten Crvene zvezde je imao poseban komentar za Erlinga Haalanda

Haris Zilić

Manchester City je u prvom kolu grupe G Lige prvaka savladao Crvenu zvezdu rezultatom 3:1 nakon preokreta i u utakmici gdje je City uputio preko 30 udaraca prema golu gostiju iz Beograda.

Beogradski tim je senzacionalno vodio nakon prvih 45 minuta, ali je osjetio na svojoj koži izreku "ne diraj lava dok spava" i na kraju može biti zadovoljan što s dva gola razlike ide kući. Završilo je 3:1.

Po završetku utakmice komentar je dao kapiten Crvene zvezde Aleksandar Dragović.

"Nisam zadovoljan porazom, ali čestitam saigračima. Šteta što smo primili gol odmah na početku drugog poluvremena. Bilo je lijepo igrati protiv Cityja, možete naučiti od njih. Moramo biti ovakav snažan i organizovan tim ako želimo uspjeh", rekao je Dragović.

Nakon toga je prokomentarisao i igru Erlinga Haalanda koji se nije baš naigrao večeras.

Oglasi

"Moglo se vidjeti koliko je jak, imao je šansi glavom, ali naš golman je spasio. Teško je igrati protiv njega, nije mi bilo prvi put, dobro ga poznajem iz Bundeslige", rekao je defanzivac Crvene zvezde i dodao:

"Teško ga je natjerati da bude loš, da ne ulazi u prilike za 90 minuta, ali evo večeras nije postigao gol. Mada, bilo bi bolje da je dao, ali smo pobijedili."

Bez obzira na poraz od 3:1, igrači i stručni štab Crvene zvezde mogu uzdignute glave na put kući, jer se nimalo nisu obrukali kod osvajača triplete prethodne sezone i osvjetlali su obraz kako kluba, tako i srbijanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon večerašnje partije navijači Zvezde sigurno imaju čemu da se nadaju, te da vjeruju u ambicije kluba, a to je proljeće u Evropi, bilo u Ligi prvaka ili Evropskoj ligi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti