"Ne diraj lava dok spava" osjetila je Crvena zvezda na Etihadu nakon što je povela na poluvremenu!

Manchester City furioznom igrom do tri boda

"Ne diraj lava dok spava" osjetila je Crvena zvezda na Etihadu nakon što je povela na poluvremenu!

Eldar Ganibegović

U okviru 1. kola grupne faze Lige prvaka večeras su se na Etihadu sastali prvak Evrope, Manchester City, te prvak Srbije i jedini predstavnik iz zemalja bivše Jugoslavije, Crvena zvezda. Beogradski tim je senzacionalno vodio nakon prvih 45 minuta, ali je osjetio na svojoj koži izreku "ne diraj lava dok spava" i na kraju može biti zadovoljan što s dva gola razlike ide kući. Završilo je 3:1. 

Manchester City je na poluvremenu imao 22 šuta naspram samo jednog gostiju i pored toga je gubio 0:1, no krenimo redom.

Prvu pravu priliku domaći tim imao je u 15. minuti. Rodri je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali je Omri Glazer sjajno zaustavio njegov šut.

Desetak minuta nakon toga Erling Haaland je imao prvu od bezbroj prilika koje je večeras promašio, a pogodio je prečku gola gostiju.

Pored tih šansi City je imao još nekoliko kolosalni prilika od kojih se izdvaja ona Fodena kada je Glazer zaustavio njegov šut s tri-četiri metra.

A onda u drugoj minuti nadoknade šok. Bukari je iskoristio svoju brzinu i pogodio mrežu Građana, VAR je ustanovio da ofsajda nije bilo i Zvezda je senzacionalno otišla na odmor s prednošću.

Oglasi

Međutim, Manchester City stiže do izjednačenja na samom otvaranju drugog dijela. Haaland je asistirao, a Alvarez nekako ugurao loptu u mrežu.

Kyle Walker je zatresao mrežu Crvene zvezde u 53. minuti, no nakon pregleda VAR-a signaliziran je ofsajd i gol je poništen.

Do preokreta tim Pepa Guardiole dolazi u 60. minuti. Julian Alvarez je izveo slobodan udarac, a najbolji igrač Zvezde večeras, Glazer, promašuje loptu u pokušaju da je izboksa i ona završava u mreži.

Opis nije dostupan.

Šanse su nakon toga redom imali Haaland, Alvarez i Doku, da bi konačnihi 3:1 u 73. minuti postavio Rodri nakon što su mu gosti nedopustivo ostavili mnogo prostora da se namjesti i pogodi dalji ugao.

Oglasi

Bez obzira na poraz od 3:1, igrači i stručni štab Crvene zvezde mogu uzdignute glave na put kući, jer se nimalo nisu obrukali kod osvajača triplete prethodne sezone i osvjetlali su obraz kako kluba, tako i srbijanskog fudbala.

Nakon večerašnje partije navijači Zvezde sigurno imaju čemu da se nadaju, te da vjeruju u ambicije kluba, a to je proljeće u Evropi, bilo u Ligi prvaka ili Evropskoj ligi.

Ranije danas, inače, u istoj grupi igran je meč Young Boysa i RB Leipziga, a njemački tim je slavio s 1:3 u Bernu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa G, 1. kolo:

Manchester City - Crvena zvezda 3:1 (Alvarez 47', 60', Rodri 73'; Bukari 45+2')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Bili zreli za 7 komada
4 0
user1665931807
Realno city sa pola snage
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti