Potez o kojem priča Engleska: Foden krenuo da slavi gol, a onda je vidio šta mu Haaland pokazuje

City razbio United

Potez o kojem priča Engleska: Foden krenuo da slavi gol, a onda je vidio šta mu Haaland pokazuje

Endin Čaušević

Manchester City sinoć je na Old traffordu još jednom ponizio gradskog rivala Manchester United pobjedom rezultatom 3:0. Briljirao je Erling Haaland s dva gola, no svi pričaju o potezu Norvežanina kada je Phil Foden zabio pogodak i potom krenuo da ga proslavi.

Građani su još jednom pokazali da su zadnjih godina apsolutni vladari u Manchesteru, a iako se očekivalo da bi Crveni đavoli mogli pružiti neki bolji otpor na kraju je mašinerija Pepa Guardiole bez problema došla do tri boda.

Gosti s Etihada poveli su u 26. minuti kada je sudija svirao penal, a siguran s bijele tačke bio je Erling Haaland.

Norvežanin je i na samom početku drugog poluvremena uspio da udvostruči prednost svog tima. Igrači Cityja sjajno su kombinovali, Bernardo Silva je bio u ulozi asistenta, a Haaland bez problema pogađa za 0:2.

Konačan udarac Manchester City je svom gradskom rivalu zadao u 80. minuti. Sjajni Haaland ovaj put bio je asistent, a konačnih 0:3 na semaforu postavio je Phil Foden.

Oglasi

No, nakon toga vidjeli smo scenu o kojoj bruji engleska javnost jer na prvu nisu baš svi vidjeli šta je Haaland uradio kada je Foden krenuo da slavi pogodak.

[twitter]https://twitter.com/hellfootball_/status/1718768846130319530[/twitter]

Očekivalo se da će Foden otići Haalandu u zagrljaj kako bi mu zahvalio na asistenciji i htio je to da uradi, ali onda je vidio da mu Norvežanin pokazuje da to proslavi na orginalniji način i baci se na koljena što je i sam uradio kada je dao drugi gol.

Foden je vidio Haalandovu "naredbu" i odlučio je da u stilu proslavi pogodak pred dijelom tribine na kojoj su bili navijači Manchester Cityja.

Poznato je da Haaland i Foden imaju zaista odličan odnos, a to se vidjelo i u ovoj situaciji. Video je postao viralan iako na prvu mnogi nisu ni vidjeli taj Haalandov potez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Manchester City je trećeplasirani sa 24 boda koliko ima i drugoplasirani Arsenal, dok je lider nakon deset odigranih kola ekipa Tottenhama s dva boda više. S druge strane United je tek osmi s 15 bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi