Tužne scene ispred Etihada i dokaz da se neke stvari zaista ne mogu kupiti novcem

Gdje su strasti, gdje su emocije?

Tužne scene ispred Etihada i dokaz da se neke stvari zaista ne mogu kupiti novcem

Edmir Škorić

Manchester City je u subotu postao prvak Engleske treći put uzastopno, pošto je njihov glavni konkurent u borbi za titulu, Arsenal, izgubio u gostima kod Nottingham Foresta sa 1:0.

Arsenal je prije nekoliko sedmica izgledao spremno za osvajanje Premier lige, ali stvari sue značajno promijenile, City je vezao brojne pobjede i na kraju došao do titule dva kola prije kraja.

Igrači Cityja su okupljeni pratili dešavanja u meču Arsenala, a onda su počeli da slave. Naravno, sretnio zbog titule bili su svi navijači engleskog kluba, ali navijači ostalih timova ih sada ismijavaju.

Naime, na Etihadu se okupilo tek nekoliko navijača koji su uz malo pjesme i baklji proslavili titulu, dok je većina njih smatrala da je to nepotrebno i da se "svakako znalo da ćemo biti prvaci".

Oglasi

Jedan se nogometni navijač u stilu sportskog reportera našalio objavivši na Twitteru: "Udarna vijest! Rekordan broj navijača Cityja okupio se na Etihadu kako bi proslavili osvajanje naslova po treći put zaredom!".

Sarkastičnim komentarom je jedan napisao da su "navijači Cityja pokazali Napoliju kako se to radi". Na sličan način je jedan od korisnika Twittera napisao: "Nisam siguran da li je ovo Manchester ili Napulj".

Jedan od najbogatijih timova u Evropi dominira Engleskom posljednjih godina, a ove sezone mnogi ga smatraju najboljim na Starom kontinentu.

Oglasi

City ove sezone ima priliku osvojiti i trostruku krunu budući da će u finalu FA Cupa igrati protiv gradskog rivala Manchester Uniteda, a onda i u finalu Lige prvaka protiv Intera. Taj meč igra se u Istanbulu 10. juna.

Ipak, unatoč svemu, navijači Cityja nemaju pretjerane strasti ili to barem ne pokazuju na adekvatan način. Jednostavno, neke stvari ne mogu da se kupe novcem i to je tako...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novi - stari prvak na Otoku danas dočekuje Chelsea, ali ovo će biti sada duel bez ikakvog rezultatskog značaja i puka formalnost, ali i prilika da se na nešto bolji način proslavi nova titula, deveta za City u Premier ligi. Od toga su dvije osvojene u vrijeme našeg Edina Džeke.

Ovim naslovom prvaka Manchester City se na vječnoj tabeli izjednačio s Evertonom po devet naslova, a ispred njih su Manchester United s 20 naslova prvaka, Liverpool s devetnaest i Arsenal s trinaest.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
To je bilo jucer sat vremena nakon poraza Arsenala gdje se zadesila grupa turista. Pun si kompleksa novinaru.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi