Snimljen je trenutak kada igrači Manchester Cityja saznaju da su osvojili Premier ligu

Nastavak dominacije u Engleskoj

Snimljen je trenutak kada igrači Manchester Cityja saznaju da su osvojili Premier ligu

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Cityja danas su po treći put uzastopno osvojili Premier ligu.

Iako do kraja imaju da odigraju još tri utakmice, aktuelni prvaci Engleske slavili su novi naslov već danas i to zahvaljujući Nottingham Forestu koji je pobijedio Arsenal sa 1:0.

Prednost Cityja je tako ostala velika četiri boda, a budući da je Topnicima do kraja prvenstva preostala još samo jedna utakmica jasno je da ne postoji ni matematička šansa da ugroze titulu ekipi Pepa Guardiole.

Nogometaši Cityja nalazili su se u klupskim prostorijama odakle su gledali meč Nottingham Foresta i Arsenala, a onda odbrojavali sekunde do proslave naslova prvaka.

Jasno, uslijedilo je veliko slavlje, a sada im ostaje da i zvanično podignu pehar i pred svojim navijačima proslave titulu.

Oglasi

Inače, ovo im je bila deveta titula prvaka Engleske jer su ranije naslov osvajali i 1937. te 1968. godine.

S devet titula izjednačili su se s Evertonom na četvrtom mjestu ekipa s najviše titula prvaka u Engleskoj. Prvoplasirani je Manchester United (20), a slijede Liverpool (19) i Arsenal (13).

Osim toga, City ima priliku za historijsku sezonu. Igraće finale FA kupa protiv Manchester Uniteda 3. juna, a sedam dana kasnije u Istanbulu finale Lige prvaka protiv Intera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je po mnogima trenutno najbolja ekipa na svijetu, a pokazali su to i u onom revanšu polufinala Lige prvaka kada su razbili Real Madrisa 4:0.

Imaju izuzetnu seriju pobjeda, ali će sada moći rasterećeno da igraju do kraja u Premier ligi. Sutra igraju protiv Chelseaja na Etihadu, a do kraja još u prvenstvu imaju da odmjere snage sa Brightonom i Brentfordom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1679055205
Niđe veze,baš vještački.Svakako bi je osvojili jer tamo nemaju konkurencije od kako je otisao Aleks Ferguson i sa njim je i propao Junajted.Kakav Arsenal,Liverpul i ostali.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti