Nezaustavljivi Rafael Leao

Trijumf Rossonera

Nezaustavljivi Rafael Leao

Midhat Šljivak

Milan je u 31. kolu italijanske Serie A na San Siru ugostio Lecce i slavio je sigurnu pobjedu od 2:0. Rafael Leao je junak s dva gola i Rossoneri su došli do jako bitna tri boda.


AC Milan je pobijedio Lecce s 2:0 u meču 31. kola Serie A i došao je do bitne pobjede u borbu za plasman u Ligu prvaka.

Rossoneri su bili bolji tim, ali otpor Leccea su lomili do 40. minute. Rafael Leao je iskoristio odlično ubacivanje Tonalija i glavom postiže pogodak za prednost svog tima od 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a upravo je sjajni portugalski as zaslužan i za drugi pogodak kojeg su postigli Rossoneri.

Imao je dosta šansi da promijeni rezultat sjajni napadač, a u 75. minuti utakmice meč je bio završen. Leao je pogodio za 2:0.

Ovaj rezultat bio je i konačan. Milan je tako došao do tri boda i nastavlja borbu za plasman u Ligu prvaka kroz prvenstvo.

Oglasi

Rade Krunić ponovo je odigrao kompletan meč za domaći tim. Bio je odličan i odradio je sjajan posao.

Tim Stefana Piolija je ovom pobjedom došao do 56. boda u sezoni, Isti broj bodova, ali i utakmicu manje ima Roma.

Ispod je veliki rival Inter i nema dileme da bi Rossoneri najsretniji bili da se oni tamo i zadrže.

Lecce je s druge strane na 28 bodova i slijedi im žestoka borba za opstanak u ostatku sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 31. kolo:

AC Milan - Lecce 2:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi