Manchester obojen u plavo: Građani deklasirali Crvene đavole
FOTO: EPA

Derbi Premiershipa

Manchester obojen u plavo: Građani deklasirali Crvene đavole

Haris Zilić

Građani gazduju Manchesterom, a to su dokazali i večeras.

Manchester City je u derbiju 28. kola sa 4:1 savladao Manchester United i ostalo lider sa šest bodova prednosti ispred Liverpoola, ali i utakmicom više od Redsa.

Izabranici Pepa Guardiole nisu mogli bolje otvoriti meč.

Igrala se peta minuta kada je De Bruyne iskoristio dodavanje Silve i pogodio za 1:0.

Igrao je United hrabro i ofanzivno u početku meča, a to se isplatilo u 22. minuti. Sancho je pogodio za 2:2 na asistenciju Pogbe.

Ipak, De Bruyne je večeras igrao odličnu partiju i u 28. minuti ponovo pogađa ovaj put za 2:1, ali i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča još dva pogotka u mreži De Gee.

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Bruyne je fenomenalnu partiju začinio asistencijom koju je Mahrez prelijepim udarcem pretvorio u pogodak za 3:1, igrala se 68. minuta.

Mahrez u prvoj minuti sudijske nadoknade postiže svoj drugi pogodak za konačnih 4:1, a isti je priznat nakon pregledavanja VAR-a

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...priznase im i onaj neregularan gol na kraju,znaju da ce mozda gol razlika odlucivati o tituli.
0 17
King_Kenny
...ja se nadao da ce bod otkinuti,a oni sluze za popravljanje gol razlike...kakvi panjevi...ccc.
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi