Paul Pogba od ljeta na mjestu ogromne sreće
Foto - EPA

Nazire se povratak

Paul Pogba od ljeta na mjestu ogromne sreće

Midhat Šljivak

Paul Pogba napustit će Manchester United po isteku ugovora na kraju sezone.

Drugi mandat na Old Traffordu 28-godišnjeg Francuza nije prošao prema očekivanja. Pogba je tek ponekad pokazivao šta zaista može, ali ni Crveni đavoli nisu previše blistali.

Ugovor Pogbi važi do kraja ove sezone, a dogovora o nastavku saradnje s Unitedom nema. Sve su šanse da će otići iz kluba, a kako tvrde italijanski mediji, on bi se mogao vratiti u Italiju.

Gazzetta dello Sport navodi da su pregovori o povratku Pogbe u Juventus već započeli i torinski tim već ima plan kako vratiti Francuza u Torino.

Trener Massimiliano Allegri obavit će pregovore sa sjajnim veznjakom. Juve mu je spreman ponuditi osnovnu platu od sedam i po miliona eura godišnje uz mogućnost da kroz brojne bonuse dođe do značajnog povećanja.

Pogba je prethodnih godina često govorio kako bi se volio vratiti u Torino. Tamo je imao najsretnije i najbolje dane karijere prije nego što je za preko 100 miliona eura prodat Unitedu 2016. godine.

U dresu Stare dame francuski fudbaler igrao je od 2012. do 2016. godine. Nastupio je 178 puta, zabio je 34 gola, te je uzeo četiri naslova prvaka Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odlaskom na Teatar snova nije previše dobio. Jedino što je uzeo je ogroman novac, te trofeji EFL Kupa i Evropske lige.

Pogba je u prethodnih šest godina odigrao 219 utakmica i zabio je 39 golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti