Manchester City na polupraznom Etihadu porazio West Ham

Premiership, 26. kolo

Manchester City na polupraznom Etihadu porazio West Ham

Manchester City je večeras na Etihadu porazio West Ham sa 2:0 u susretu 26. kola Premiershipa. 

Etihad je večeras bio poluprazan jer publika nije bila pretjerano zainteresovana za ovaj susret. Razloga je više: Loša atmosfera u i oko kluba zbog kazne UEFA-e, termin kada se igraju i utakmice Lige šampiona, ogroman zaostatak za Liverpoolom na tabeli...

Ipak i u tim okolnostima Građani su odigrali jedan sasvim pristojan meč i zasluženo osvojili tri boda. Pogađali su Rodri u 30. i Kevin De Briyne u 62. minuti. U posljednjih 15-ak minuta domaći su imali šanse i preko Davida Silve te Gabriela Jesusa, ali Čekičari kući ipak odlaze sa samo dva gola u mreži.

City je nakon pobjede ostao na 2. poziciji sa 54 osvojena boda, 22 manje od lidera Liverpoola. S druge strane, West Ham je u opasnoj zoni sa samo 24 boda.

Podsjetimo, za Građane tek slijede oni najbitniji mečevi u sezoni i to u osmini finala Lige prvaka protiv Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 26. kolo:

Manchester City - West Ham United 2:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realan
Topi se plastika
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi