Pet fudbalera napušta Manchester City uslijed zabrane UEFA-e?

Težak period za Građane

Pet fudbalera napušta Manchester City uslijed zabrane UEFA-e?

Manchester City je izbačen iz Lige šampiona za naredne dvije sezone. 

S tim u skladu klub bi trebalo napustiti nekoliko zvijezda koje ne žele igrati u klubu koji ne može učestvovati u Ligi prvaka. DEngleski mediji navode njihova imena.

To su Sergio Aguero, Leroy Sane, Kevin De Bruyne, Ederson i Raheem Sterling.

Aguero je najbolji strijelac u historiji kluba i njegov odlazak sigurno bio bi nenadoknadiv gubitak. Sane se i ranije povezivao sa odlaskom, a odluka UEFA-e samo će ubrzati taj proces. De Bruyne se već sada povezuje s Liverpoolo, ali teško je vjerovati da će ga Građani prodati tako velikom rvalu. Golman Ederson bi mogao završiti u Real Madridu, Juventusu ili PSG-u, dok bi krilni napadač Sterling mogao put Španije jer su zainteresovani Real Madrid i Barcelona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako sva petorica odu, to će biti ogroman gubitak za City koji bi tako ostao bez okosnice tima, ali ovo su za sada sve samo špekulacije i treba ipak sačekati da vidimo šta će se desiti. Na kraju krajeva, Građani imaju i pravo žalbe na pomenutu odluke UEFA-e.

Podsjetimo, City sljedeće sedmice počinje svoju avanturu u knock-out fazi Lige prvaka a rival je Real Madrid. Prvi meč igrat će se na Santiago Bernabeu stadionu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1579786451
Spekulirate jednom temom vec 5 dana,i uvijek isti tekst,bio bi red da prestanete,zelimo sportske NOVOSTI,a ne ostarjele preradjene tekstove.hvala
7 0
Chupomoting
Danas pisete ovo a jucer pisete da sterling ostaje i on i guardiola. Price rekla kazala.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi