Izgleda kao starac od 70 godina, ali ovaj "fudbalski djedica" ima najbolji posao na svijetu

Nije ni čudo što neće u penziju

Izgleda kao starac od 70 godina, ali ovaj "fudbalski djedica" ima najbolji posao na svijetu

Endin Čaušević

Manchester City sinoć je uspio nakon drame u penal seriji da osvoji trofej evropskog Superkupa po prvi put u historiji. Građani su tako dodali novi trofej u svoje vitrine, a medalju je dobio i čovjek za kojeg su mnogi već zaboravili da je i dalje član kluba s Etihada.

Sevilla je sinoć odigrala odličnu utakmicu i činilo se da bi španski klub mogao napraviti iznenađenje i osvojiti Superkup Evrope, ali se to na kraju nije desilo.

Nakon regularnog dijela meča rezultat je bio 1:1, a pobjednika smo saznali nakon penala. Tragičar je bio srbijanski reprezentativac Nemanja Gudelj koji je promašio odlučujući penal u petoj seriji što je Manchester Cityju donijelo pobjedu.

Za City je ovo već četvrti trofej u svega nekoliko mjeseci i nova medalja fantastične generacije koju predvodi Pep Guardiola.

No, pored svih zvijezda koje ima Manchester City u centru pažnje našao se čovjek za kojeg su mnogi zaboravili da je još uvijek član ovog kluba.

Oglasi

Riječ je o golmanu Scottu Carsonu koji je treća opcija u Cityju već četiri godine. No, njemu to ne smeta jer ima najbolji mogući posao s obzirom da nije u penziji i da je na zalasku karijere uspio da osvoji čak osam trofeja.

Međutim, ono što iznenađuje jeste izgled ovog golmana koji izgleda kao da ima 70 godina. Zbog toga se svi iznenade kada shvate da Carson ima tek 37 godina.

On je nedavno produžio ugovor sa Cityjem na još godinu dana. U klub je stigao na ljeto 2019. godine iz Derbyja i pristao je da bude treći golman na Etihadu jer je svjestan da je na zalasku karijere, ali priliku da osvoji poneki trofej nije mogao odbiti.

No, za njega je na Etihadu bolje nego što je mislio jer je uspio da osvoji čak osam trofeja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kakav je njegov status u Manchester Cityju i da je tu samo da popuni mjesto na spisku pokazuje najbolje činjenica da je za četiri godine upisao tek dva nastupa.

Carson je ponikao u Leedsu za koji je debitovao još prije 20 godina, a još je branio za Liverpool, Sheffield Wednesday, Charlton, Astonu Villu, WBA, Bursaspor, Wigan i Derby. Za reprezentaciju Engleske nastupio je četiri puta.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pitam se onda kao izgleda neko ko zaista ima 70 godina.
1 0
Spy
Po cemu on izgleda kao da ima 70 godina?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi