I Haaland je pao u sjenu zbog legendarnog Hrvata, ima 42 godine, a izgleda kao maneken

Dao podršku Kovačiću i Gvardiolu

I Haaland je pao u sjenu zbog legendarnog Hrvata, ima 42 godine, a izgleda kao maneken

Endin Čaušević

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol su tek prije nekoliko sedmica stigli u Manchester City, a s ovim klubom već su osvojili prvi trofej. Hrvatski reprezentativci imali su sinoć i posebnu podršku jer je na stadionu bio i nekadašnji igrač Vatrenih, Mladen Petrić, koji je oduševio javnost svojim izgledom.

Manchester City je uspio u finalu Superkupa Evrope da pobijedi nakon penala Sevillu, a to je bio prvi trofej za Matea Kovačića i Joška Gvardiola koji su tek nedavno stigli na Etihad.

Sada je jasno zbog čega su hrvatski reprezentativci izabrali City za svoju novu destinaciju jer se još nisu ni adaptirali na novu ekipu kako treba, a već su proslavili osvajanje prvog trofeja.

Utakmica u Atini bila je itekako zanimljiva i pobjednik je riješen tek nakon penala. Tragičar je bio Nemanja Gudelj koji je u petoj seriji promašio odlučujući penal, te je City tako došao do prvog trofeja u novoj sezoni.

Kovačić i Gvardiol igrali su cijelu utakmicu, a veznjak je na kraju bio siguran i s bijele tačke u trećoj seriji penala.

Oglasi

No, još jedan Hrvat bio je u centru pažnje sinoćnjeg meča. Naime, Kovačić i Gvardiol su imali posebnu podršku jer je tu bio nekadašnji hrvatski reprezentativac Mladen Petrić koji je poslovno boravio u Atini.

Petrić radi već neko vrijeme na Sky Sportu kao stručni komentator, a dolazak u Atinu iskoristio je da posjeti Kovačića i Gvardiola u hotelu, te se fotografisao s njima i još nekim zvijezdama Manchester Cityja.

Ovaj 42-godišnjak je to objavio na Instagramu, a fanove je oduševilo kako Petrić izgleda iako je već u petoj deceniji života.

Oglasi

Mnogi su u komentarima poručili da je zasjenio čak i Erlinga Haalanda, a naravno veći dio komentara bio je od ženskog dijela publike, te je Petriću poručeno da je vrijeme da se okuša i kao maneken.

Inače, Petrić je završio karijeru na ljeto 2016. godine u dresu Panathinaikosa. Ponikao je Badenu, a igrao je za Grasshoppers, Basel, Borussiju Dortmund, HSV, Fulham i West Ham.

U dresu reprezentacije Hrvatske odigrao je 44 utakmice i zabio je 12 golova. Pored njemačkog Sky Sporta radi i za švicarski Channel Blue, a član je i odbora jedne kompanije čije sjedište je u Švicarskoj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Petriću čini se ide odlično nakon završetka karijere, a to njegov izgled jako dobro pokazuje. Nije se opustio kao mnogi fudbaleri već je i dalje u sjajnoj fizičkoj formi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
Haaland?Ja odvratne face hahahah
0 0
Gaston
Jbt hljeb ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi